Fakıbaba'dan ucuz et açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Et ve Süt Kurumunun zincir marketlere ucuz ve uygun fiyata et satışına ilişkin, "Dar gelirli kardeşlerimizin mutfağı şenlensin diye bu eti piyasaya veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz." dedi.

Haberler 30.04.2018 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fakbaba, Tarm letmeleri Genel Müdürlüü araclyla yürüttükleri Üretici artlarnda Sözlemeli Küçükba Hayvanclk Projesi kapsamnda düzenlenen hayvan datm töreni için geldii rnakta AA muhabirine, projenin ehir için önemli olduunu söyledi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla meralar kullanma açtklarn dile getiren Fakbaba, bunun sektör için büyük önem tadn aktard.

- 29 liraya et satyoruz

Fakbaba, et fiyatlarn dengede tutmak amacyla et sat yaptklarna anmsatarak, öyle konutu:

29-30 liraya et satyorum, satmaya da devam edeceim. Ben gider 29 liralk yerden alrm, bakas 60 liraya et yiyorsa yesin, afiyet olsun. Dar gelirli kardelerimizin mutfa enlensin diye bu eti piyasaya veriyoruz, vermeye de devam edeceiz.

Her zaman üreticilerin yannda olduklarn aktaran Fakbaba, üreticiye, sanayiciye, esnafa, tüketiciye sayg duyduklarn fakat ramazan ve Kurban Bayramn frsata dönütürmek isteyen üreticilere izin vermeyeceklerini kaydetti.

- Krsal kalkndracaz

Et ithal etmek istemediklerini belirten Fakbaba, et ithalatnn geçici olduunu, sadece piyasay regüle etmek ve insanlarn ihtiyacn karlamak için yapldn dile getirdi.

Bakan Fakbaba, terörün sona ermesiyle Dou ve Güneydou Anadolunun yeniden hayvancln merkezi olacan belirterek, öyle devam etti:

Bizim u an yapacamz ey atei söndürmek, dar gelirli vatandalarmza ucuz et temin etmektir. Durumu iyi olan vatanda 60 liraya et alyorsa alsn, afiyet olsun, helal olsun. Bazlar et pahal. diyorsa ben de diyorum ki 29-30 liraya et satlan yerler var, ben size etimi vereyim. diyorum. Belki bunlarn saylarn daha da artracaz onu da söyleyeyim ve üreticilerimizin hep yannda olacaz. Krsalda kalknma olmadan ehirlerde, Türkiyede kalknma olmaz. Hükümetimiz de bunun bilincinde, krsal kalkndracaz.

Ana Sayfaya Git