Faraşin Yaylası'nda kuzu sesleri yankısı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde güvenliğin tesis edilmesiyle "Huzur Yaylası" olarak anılan 2 bin 625 rakımlı Faraşin göçerlere ev sahipliği yapıyor.

Haberler 15.06.2019 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde ad uzun yllar terör saldrlaryla anlan, güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarla huzura kavuan yaylalar artk özgürce hayvanlarn otlatmak isteyen besicileri arlyor.

Ramazan aynda havalarn snmasyla yaylalara gitmek için hayvanlaryla yola çkan göçerler, bir ay süren yolculuun ardndan meralara ulat.

Bu yaylalar arasnda rnakn Beytüebap, Vann Gürpnar ilçeleri ile Hakkari snrlarnda bulunan Farain Yaylas da bulunuyor.

Güvenliin tesis edilmesiyle Huzur Yaylas olarak anlan 2 bin 625 rakml Farain Yaylasndan silah sesleri yerine koyun ve kuzu sesleri yanklanyor.

Devletin bize salad izinle yaylaya geldik

Burada hayvanlarn otlatan göçerlerden Ömer Baykara, Kürtçe yapt açklamada, devletin baarl operasyonlarnn ardndan hayvanlarn huzurla yaylalarda otlatmann sevincini yaadklarn söyledi.

Sonbahara kadar yaylada olacaklarn belirten Baykara, Devletin bize salad izinle yaylaya geldik. Valimize, Kaymakammza çok teekkür ediyoruz. dedi.

Cizre ilçesinden gelen Gürgün Efe, sorunsuz bir yolculuk geçirdiklerini anlatarak, memlekette bu huzurun devam etmesini diledi.

Salanan huzurdan çok memnunuz

Mehmet Emin Svac da 20 gün süren zorlu bir yolculuun ardndan yaylaya ulatklarn ifade ederek, bölgede son derece verimli meralar bulunduunu belirtti.

Bu meralarda otlattklar hayvanlardan yüksek verim elde ettiklerini dile getiren Svac, Güvenlik güçlerince salanan huzur biz göçerlere yarad. Allah devletimize zeval vermesin. Salanan huzurdan çok memnunuz. nallah böyle devam eder. diye konutu.

Ana Sayfaya Git