FED Faizi AB - Türkiye anlaşmasından sonra rövanşa geçti

Türkiye ile Avrupa ülkelerinin Avrupa'ya giden göçmen sayısının azaltılması karşılığında Türkiye'ye mali yardım ve siyasi süreçlerin hızlandırılması üzerinde anlaşmasının ardından FED faizi haftalık yükselişi de rövanşa çıktı

Haberler 18.03.2016 - 22:16 Son Güncelleme : 18.03.2016 - 22:16

Türkiye ile Avrupa ülkelerinin Avrupaya giden göçmen sayısının azaltılması karşılığında Türkiyeye mali yardım ve siyasi süreçlerin hızlandırılması üzerinde anlaşmasının ardından FED faizi haftalık yükselişi de rövanşa çıktı

Fedin faiz artırım hızını azaltmasının ardından gelişmekte olan ülke borsalarına paralel yükselişini sürdürerek yüzde 1.92 primle 5 Kasımdan bu yana en yüksek seviyeden kapanırken, haftalık yükseliş yüzde 4.5 oldu.

Yükseliş öğleden sonra Türkiye ile Avrupa ülkelerinin Avrupaya giden göçmen sayısının azaltılması karşılığında Türkiyeye mali yardım ve siyasi süreçlerin hızlandırılması üzerinde anlaşmasının ardından hızlandı.

MALİ YARDIM ARTACAK

Söz konusu anlaşma kapsamında Ankara, Yunanistana geçen tüm yasadışı göçmenleri geri alacak. Bunun karşılığında ABnin Suriyeliler için Türkiyeye verdiği mali yardım artacak, Türk vatandaşları için vizeler daha erken kaldırılacak ve ABye tam üyelik müzakereleri hızlandırılacak.

RİSK İŞTAHI YÜKSELDİ

BIST-100 endeksi yüzde 1.92 yükselişle günün en yüksek seviyesi olan 82,943 puandan kapanırken, bankacılık endeksi yüzde 1.92 yükseldi. Oyak Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Alper Erginol, Fedden sonra gelişen ülke piyasalarına girişler arttı, risk iştahı güçlendi. Ayrıca öğleden sonra AB tarafından gelen açıklamaların pozitif etkisini gördük. Türkiyeye çıpa olan AB üyelik müzakerelerinin hızlanma ihtimali yükselişi destekledi dedi. Uzmanlar dört aydan uzun bir sürenin en yüksek düzeylerini gören endekste kr realizasyonu ihtimalinin ise arttığını belirtiyorlar.

Ana Sayfaya Git