Fedakarlığı polis gördü

Çobanın koyun ve kuzusu için gösterdiği fedakarlığa polisten destek

Haberler 13.04.2020 - 13:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann Gürpnar ilçesinde sokaa çkma yasa nedeniyle uygulama yapan polis ekipleri, yaylada doum yapan koyun ve dünyaya gelen kuzusunu yamurdan korumak için ala götürmeye çalan çobann geçmesine izin vererek cezai ilem uygulamad.

çileri Bakanlnn genelgesi kapsamnda sokaa çkma yasann uyguland büyükehirler arasnda yer alan Vanda cadde, sokak ve meydanlar bo kald.

Kent genelinde yol kontrolleri gerçekletiren polis ve jandarma ekipleri, yasaa uymayanlar hakknda cezai ilem uygulad.

Gürpnar ilçesinde sürülerini otlatmak için yaylaya çkan Sinan Barak, saanak balad srada koyunlarndan birinin doum yaptn fark etti.

Kuzu ve annesini yamurdan korumak için ilçedeki ala tamaya karar veren Barak, motosikletinin kasasna koyduu kuzu ve koyununu 50 kilometre uzaklktaki ala götürmek için yola çkt.

Fedakarla polisten destek

Kent giriinde uygulama yapan polis ekiplerinin yol kontrolüne taklan Barak, durumu izah ederek ala gitmek için izin istedi. çobann fedakarlna kaytsz kalmayan polis ekipleri, koyunu ve yavrusunu ala götürerek tekrar yaylaya dönmesine izin verdi.

Polislerin izin vermesiyle büyük mutluluk yaayan Barakn koyunlarn ala götürmek için verdii mücadele güzel görüntüler oluturdu.

Sinan Barak, Yaylada koyunlar otlattm srada aniden yamur bastrd ve o srada koyunlardan biri de doum yapt. dedi.

Kuzu ve annesini yamurdan korumak için büyük çaba sarf ettiini anlatan Barak, unlar kaydetti:

Kuzu ve annesi slanmasn diye ala götürmek zorundaydm. Bu nedenle motosikletimin kasasna brakarak yola çktm. Sokaa çkma yasann olduunu biliyordum ama kuzu ve koyunum için mecburdum. ehrin giriindeki uygulama noktasnda durumu anlatarak polislerden izin aldm. Sa olsunlar izin verdiler. Allah raz olsun.

Ana Sayfaya Git