FETÖ'ye bulaşmayana büyük müjde!

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, KOBİ’lere 2.2 milyar liralık yeni kredi kullandırılacağını açıkladı.

Haberler 14.11.2016 - 08:58 Son Güncelleme : 14.11.2016 - 09:00

KOSGEB, FETÖ ile balantl olmayan KOBlere 2.2 milyar liralk kredinin kapsn açt. 2 binin üzerinde KOBye her bir firma için 300 bin liraya kadar kredi faiz destei salanacak. Adli ve idari makamlardan gelen istihbarat raporlar dorultusunda FETÖ ile balants olmayan firmalar bu desteklerden faydalanacak.

KOSGEB Bakan Recep Biçer, kredi faiz desteine ilikin çarya çkldn belirterek Bunun da son deerlendirmeleri yaplyor. malat sektöründe faaliyet gösteren KOBlerin yerli ve yeni taleplerini makine teçhizat taleplerini karlamalarna yönelik olarak anlatmz 8 bankadan kullanacaklar 1.5 milyon liraya kadar kredinin faizini ödeyeceiz. Aa yukar 300 bin liraya kadar faiz ödeyeceiz. 300 bin TL üst limitli faiz veriyorum bankadan 1.5 milyon liralk kredi kullanyor. Buna da youn talep var. 2 binin üzerinde talep var deerlendirmeleri yaplyor bütçe kalemi de uygun olursa hepsine kredi kullandrmay düünüyoruz dedi. Bavuran tüm KOBlerin taleplerinin karlanabileceini belirten Biçer, unlar söyledi:

ÖDEMELER BU AY SONUNDA

2 binin üzerindeki firmann kredi talebi toplam 2.2 milyar TL gibi. Ne anlama gelir? ki amac var. Biri imalat sektörünü desteklemeye dönük olacak. Onlarn üretim bantlarn yenileyeceiz, daha fazla üretim yapp istihdam olacak. Bir taraftan da bunlara art kotuumuz yerli makine alnmasyla yerli makine üreticilerini desteklemi olacaz. Firmalarn istihbarat çalmasn yaptryoruz skntl firmalar olmasn diye. Onlar da bitince ödemeler tahmin ediyorum kasm sonuna doru veya aralk ayna doru balayacak. Biçer, iletmelere salanacak faiz desteinin 2016 bütçesinden çkacan ve yl sonuna kadar harcanm olacan ifade ederek Maliye Bakanl ile görümemiz var. 2 binin üzerindeki firmalara bu destei kullandrmay düünüyoruz. Bavurular ve ön deerlendirmeler de bitti. stihbarat raporlara olumlu gelen firmalar bankalarla muhatap hale getireceiz. Bundan sonraki ilemler bankalarla ilgili eklinde konutu.

FETÖCÜ KOBLERE DETAYLI SORGULAMA

Kredi kullandrlacak firmalara dikkat ettiklerini ifade eden Biçer, sahadaki birimleri ödeme aamasnda yerel kaynaklardan bilgi alnmasna yönelik uyardklarn ifade etti. Valilik, savclk ve emniyetten bilgi toplandna dikkat çeken Biçer Mahsurlu firmalar varsa kaytlara giren merkezi veri taban var. Hem yerel birimlerde hem merkezde onlar kaytlara alp firmalar oradan kontrol ediyoruz. Herhangi bir kayt yoksa bir taraftan da maduriyetleri engelleme adna ilemleri hzla tekemmül ettirip ödemeleri de yapyoruz. FETÖ ile kayd olan ya da resmi olarak ilgili makamlardan bildirilen firmalarn hem durumunu pasif hale getiriyoruz hem de ödemesini yapmyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git