Fiber altyapı genişliyor?

"Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da yüzde 91 düzeyine ulaşan bir fiberleşme oranı var. Bölgede fiberleşmede batı şehirlerini kıskandıracak bir oran bulunuyor"

Haberler 17.01.2020 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Telekom, yurdun dousunda yapt yatrmlar ile hzl internet imkan sunan fiber optik kablo altyapsn büyük oranda güçlendirdi.

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde de çetin kn zorluklara ramen hizmetlerine aralksz olarak devam eden Türk Telekom görevlileri, vatandalarn kesintisiz internet hizmeti alabilmesi ve iletiiminin salanmas amacyla çalmalarn yürütüyor.

Bu yl özellikle Türkiyenin 2023 vizyonu çerçevesinde fiber optik kablo altyaps çalmalarn hzl ekilde ülkenin en uç noktalarna kadar yaymay amaçlayan Türk Telekom görevlileri, fiberleme ödevini yeni ylda tamamlamak için youn mesai harcyor.

Türk Telekom Üst Yöneticisi Ümit Önal, Türkiyede kesintisiz iletiimin salanmas için youn çalma yürüttüklerini söyledi.

Bölgede özellikle yüksek kesimlerdeki baz alanlarda hava scaklnn sfrn altnda 30 dereceye kadar dütüünü söyleyen Önal, Türk Telekom çalanlarnn k mevsiminin bütün zorluklarna göüs gerdiini vurgulad.

Önal, tek amaçlarnn özveriyle çalarak, Türkiyeyi gelecee balamak olduunu aktard.

Ülkenin son yllardaki yatrmlarn önemine iaret eden Önal, Ülkemizin son yllarda özellikle Dou Anadolu ve Güneydou Anadolu bölgelerine yapt yatrm son derece fazladr. Türk Telekom da bu büyük yatrm planlarndan nasibini almtr. dedi.

- Doudaki fiberleme oran yüzde 91e ulat

Dou ile Güneydou Anadolu bölgelerindeki fiberlemenin yüksek olduunun altn çizen Önal, unlar aktard:

Söz konusu bölgelerimizi ülkenin daha batsyla kyasladnzda fiberleme orannn yurdun dousunda yeterince yukarda olduunu görüyoruz. Dou Anadolu ve Güneydou Anadoluda yüzde 91 düzeyine ulaan bir fiberleme oran var. Ülkemizin Dou ve Güneydousu hakikaten fiberleme konusunda çok büyük orana sahip. Bölgede fiberlemede bat ehirlerini kskandracak bir oran bulunuyor. Kurumumuzun Erzurum bölgedeki fiberleme oran yüzde 87, Diyarbakr bölgenin fiberleme oran ise yüzde 93 olarak gerçekleti.

Önal, alanda bu oranlarn salanmasna katk sunan çalma arkadalarn özverili çalmalarndan dolay tebrik etti.

- Fiber optik kablo altyaps abonelere yüksek hzl internet imkan sunuyor

Erzurum ve bulunduu bölgede internet kullanmnn yüksek olduunu kaydeden Önal, öyle konutu:

Bölge, üniversitelerin bulunduu ve örenci nüfusunun çok youn olduu yerdir. Buna bal olarak özellikle bölge, data kullanm açsndan Türkiye ortalamasnn hem mobil hem de sabitte son derece üstündedir. Fiber altyaps ve baz istasyonlarmza verdiimiz hizmetler sayesinde buradaki örenci ve normal abonelerimiz çok yüksek hzda hem mobil hem de sabitten internete ulaabilmektedir.

Ana Sayfaya Git