Fiber ve yüksek hızlı internet konut tercihlerinde kriter haline geldi

Fiber ve hız etkisi evlere değer katarak emlak sektöründe rekabeti artırıyor. Pandemiyle birlikte önemi artan fiber internet, ev alırken en büyük tercih sebeplerinden biri haline geliyor.

Haberler 04.08.2020 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pandemiyle birlikte yüksek hz ve kesintisiz balantnn önemi ortaya çkt. Yüksek hz ve kesintisiz balant için olmazsa olmaz fiber optik altyap konusunda bugüne kadar yaplan aratrmalar; fiber internet ve yüksek hza sahip evlerin daha deerli olduunu ortaya çkaryor. Yüksek hzl nternet eriimi ve konut deerlerinin (High-speed Internet access and housing values) incelendii, yabanc ekonomi dergilerinde yaynlanan aratrmalara ve çalma sonuçlarna göre katlmclarn büyük çounluu fiber interneti olan ev tercih ediyor. Söz konusu aratrmalardan alnan bilgiler nda yüksek hzl balantnn konut fiyatn balkon ya da kapal otopark kadar etkilediine de deiniliyor.

TURKCELLN IIK HIZINDA NTERNETYLE TANITIRDIK

Turkcellde de pandemi süresince fiber müterilerinin gündüz internet kullanmnda yüzde 90a varan artlar yaand. Akam trafiinde ise yüzde 30 art meydana geldi. Turkcell fibere olan talep yine ayn ekilde bir önceki yla kyasla yüzde 70 artt.Fiber optik altyapya yaptklar yatrmn öneminin bugün daha iyi anlaldn belirten Turkcell Kurumsal ve Ev Sattan Sorumlu Genel Müdür Yardmcs Ceyhun Özata unlar söyledi:

Pandemi sürecinde talep yüksekti

Pandemi süresince evde geçirdiimiz sürenin artmas, yüksek hzl internetin hayatmz ne denli kolaylatrdn gösterdi. Fiber optik teknolojisinin sunduu k hz bu dönemde konut satn alma ve kiralama kriterleri arasnda çok daha etkili olmaya balad. Artk fiber internet de elektrik, su ve snma altyaplarndan sonra dördüncü temel altyap haline geldi. Bugüne kadar yaplan aratrmalar da fiber internet altyapsnn ve beraberinde getirdii güçlü mobil ebekenin konutlara ne denli deer kattn gösteriyor. Türkiyede de emlak sektörü fiberle fark yaratarak rekabeti artryor. Özellikle pandemi sonras evden çalma ve eitim alma durumlarna her an hazrlkl olmak için fiber altyapya sahip evler, tercih sebebi olmaya balad. Bu anlamda Türkiyeyi dünyayla ayn anda gerçek fiberle tantran irket olmaktan dolay gurur duyuyoruz. Müterilerimizin pandemi sürecindeki fiber internet kullanm alkanlklarna baktmzda en büyük deiikliin öle saatlerinde olduunu gördük. Gündüz trafikleri yüzde 90a yakn artarken akam saatlerinde de yüzde 30 seviyesinde artlar gözlemledik. Ayn zamanda fibere geçmek isteyen müterilerimiz yine bu dönemde yüzde 70 artt. Bu youn talebi karlamak ve müterilerimize kesintisiz ev interneti sunmak için Mart ayndan bu yana yüz binlerce haneyi Turkcellin k hznda interneti ile tantrdk. Yenilikçi çözümümüz Superbox ile de müterilerimize kablosuz yüksek hzda tanabilir ev interneti sunduk. Müterilerimizin hayatn fiberle ve yenilikçi ürünlerimizle kolaylatrmak için çalmalarmza devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git