Finansal istikrar hizmet sektörüne

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Finansal İstikrar Raporu'nda, "Yurt içi iktisadi faaliyette 2020 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren görülen güçlü toparlanma eğilimi, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde dış talebin desteği ve hizmet sektörlerindeki canlanma ile birlikte devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Haberler 27.11.2021 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TCMBnin Kasm 2021 dönemine ilikin 33üncü Finansal stikrar Raporu, bankann internet sitesinde yaymland.

Raporda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnn snrlamaya yönelik önlemlerin gevetilmesi, alamann hz kazanmas ve destekleyici ekonomi politikalarnn katksyla küresel iktisadi faaliyetteki toparlanmann sürdüü, küresel tedarik zincirlerinde yaanan aksaklklarn yol açt arz kstlar, açlmaya bal artan talep ve emtia fiyatlarnn etkisi ile küresel ölçekte enflasyon oranlarnn yükselmekte olduu belirtildi.

PARA POLTKASI

Gelimi ülke para politikalarna ilikin olas deiim sinyallerinin, gelimekte olan ülkelere (GOÜ) yönelen fon akmlar üzerinde etkili olduu anmsatlan raporda, reel sektör ve kamu borçluluu bata olmak üzere küresel borçluluktaki yüksek seyir, salgnn yeni varyantlar ile devam ediyor olmas ve iklim deiikliinin finansal sistem üzerindeki etkilerinin küresel finansal istikrar açsndan balca belirsizlik unsurlar arasnda yer ald ifade edildi.

Raporda, yurt içi iktisadi faaliyette 2020 ylnn üçüncü çeyreinden itibaren görülen güçlü toparlanma eiliminin, 2021 ylnn üçüncü çeyreinde d talebin destei ve hizmet sektörlerindeki canlanma ile birlikte devam ettii bildirildi.

ktisadi faaliyetin yln ikinci çeyreinde salgn kstlamalar ve finansal koullardaki sklamayla birlikte bir miktar ivme kaybettii aktarlan raporda, Bu dönemde iç talebin yan sra net ihracatn da yllk büyümeye belirgin katks olmutur. Öncü göstergelere göre iktisadi faaliyet, yln üçüncü çeyreinde salgn kstlamalarnn kaldrlmas ve d talebin de etkisiyle, sektörel olarak geni yaylml güçlü bir seyir izlemitir. ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git