Fırıncılar zam istiyor

Temel tüketim gıdalarındaki fahiş fiyat artışları devam ediyor. Un fiyatlarına bir kez daha zam gelirken bu durum fırıncıların tepkisine neden oldu.

Haberler 26.10.2021 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son zamanlarda bata akaryakt, doalgaz, elektrik olmak üzere temel tüketim maddelerine yaplan zamlar halk zor durumda brakyor. Zam furyasna un da eklenirken, yl içerisinde una defalarca zam yaplmas dikkat çekti.

Salgn öncesi 90 TLye alnan bir çuval unun fiyat, 205 liraya yükselmi durumda. Batmanda ekmein ham maddesi olan una son birkaç haftada art arda zam gelmesine tepki gösteren esnaf, un fiyatlarna yaplan zammn önüne geçilmesini istiyor.

çou sektörde olduu gibi un sektöründe de fahi fiyat artnn önüne geçilememesinden yaknan ve bu duruma tepki gösteren frnc esnaf, üst üste una yaplan zamma anlam veremediklerini belirtti.

Frnclar un fiyatlarndaki artn önüne geçilmesini istiyor

Vatandalar ise fahi oranda artan temel gda maddelerinde indirime gidilmesine yönelik çabalarn gösterilmesi çarsnda bulundu.

Un fiyatlarna yaplan zamlarn kendilerini madur ettiini belirten frnc esnaf Kadri Okay, daha önce 110-120 liraya aldklar 50 kiloluk un torbasn u anda 200 ila 210 lira arasnda aldklarn söyledi.

DOLARDAK YÜKSEL UN FYATLARINI DA ETKLYOR

Okay, Sadece un deil dier gda ürünlerinin de fiyat baya yükselmi ve günlük olarak halen yükselmektedir. Ksa süre önce 150 liraya aldmz unu u anda 210 lira aldmz için kr oramz baya dütü, hatta zarar bile ediyoruz. Dolardaki yükseli un fiyatlarn da etkiliyor. Millet perian hale geldi. Milletin eskisi gibi alm gücü kalmad. u anda 400 gram ekmei 3 liraya satyoruz. dedi.

ZAMLARA çÖZÜM BULUNMALI

Ekmek fiyatnn yükselmemesi durumunda ekmek gramnn düürüleceini ifade eden Okay, Unun torbas 150 lirayken de ayn fiyata veriyorduk. Artan fiyatlar nedeniyle frnclar ya ekmek fiyatn yükseltecek ya da ekmein gramn düürmek zorunda kalacaklar. Milletin refah için yetkililerin bu sorunlara acilen çözüm bulmas gerekmektedir. eklinde konutu.

FIRINCILAR OLARAK çOK ZOR DURUMDAYIZ

Artan zamlar karsnda zor günler geçirdiklerini kaydeden frn iletmecisi Muhammed Okay ise unlar söyledi:

Aldmz ürünlerin fiyat günlük olarak deimeye balad. Geçen hafta 180 liraya aldm unun fiyat bu hafta 190 ila 205 lira arasnda yükseldi. Müterilerimizin de alm gücü dütü. Daha önce 2-3 ekmek alan u anda bir ekmek almaya balad için ilerimizde durgunlat. Durumu un fabrikalarna söylediimizde ise bize buday fiyatndaki art gösteriyorlar. Hatta bize gidin ucuz buday getirin ki un ucuzlasn diyorlar. Frnclar olarak çok zor durumdayz. Devletten artan bu zamlarn önüne geçmesini ve frnclara daha uygun fiyata un desteinin yaplmasn istiyoruz.

FAKR FUKARA EZYET çEKYOR

Zamlara tepki gösteren vatanda Abdülaziz Aslan, Ekmekten tutun bütün gda ürünlerine zam geldi. u anda frna ekmek almaya geldim. Daha önce ekmei 2 liraya alyordum, u anda 3 lira aldm. Frnclarda hakl, her gün zam yaplyor. Artk zamlardan dolay marketlere gidemiyoruz. Bugün marketten ufak bir poet alveri yaptm 150 lira tuttu. Herkes kafasna göre fiyat belirliyor. Millette alm gücü kalmam. Piyasada eskisi gibi i yok. olmaynca da fakir fukara eziyet çekiyor. Lütfen bu zamlara kar ne gerekiyorsa yaplmasn istiyoruz. dedi.

UN ALAMADIIMIZ çN FIRINDAN EKMEK ALIYORUZ

Hükümetten gda fiyatlarna müdahale etmesini isteyen bir dier vatanda Cemil Aslan da unlar kaydetti:

eker, ya derken un fiyatlar da ar yükselmi durumda. 50 kilo un torbasnn fiyat 200 liray geçmi durumda. Un alamadmz için frndan gelip ekmek alyoruz artk. u anda 3 ekmek aldm, 10 lira tuttu. Devletten ya, eker ve un fiyatlarnda indirim yapmalarn istiyoruz.

Ana Sayfaya Git