Fırıncıydı, girişimci oldu, ürünlerini 9 ülkeye ihraç ediyor

Batman'da küçük atölyesini zamanla geliştirerek hamur teknesi, hamur kesme ve tartma makineleri gibi ürünlerin seri üretiminin yapıldığı fabrikaya dönüştüren Aziz Yavuz, ürünlerini 9 ülkeye ihraç ediyor.

Haberler 19.02.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda uzun yllar frnclk yapan Aziz Yavuz, ekmek piirme makinelerini tamir etmekte zorlannca stanbulda ald eitimle giriimci oldu.

Yavuz, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) açt küçük atölyeyi zamanla gelitirerek, 7 bin metrekaresi kapal olmak üzere 14 bin metrekare alana kurulu fabrikaya dönütürdü. Fabrikasnda hamur teknesi, hamur kesme ve tartma makineleri gibi ürünlerin seri üretimini yapan Yavuz, bu ürünleri Irak, Azerbaycan, Kazakistan, Gürcistan, ran, Estonya, Letonya, Bosna Hersek, Litvanyaya ihraç ederek, ülke ekonomisine yllk 8 milyon dolar katk salyor.

- 6 kardeiyle frnclk yapyordu

Yavuz, AA muhabirine yapt açklamada, Batmanda uzun yllar 6 kardei ile frnclk yaptklarn ancak frnlar arzaland zaman bölgede frn tamircisi bulunmad için büyük sknt yaadklarn kaydederek, bozulan ekmek piirme makinelerini kendilerinin tamir etmeye çaltn söyledi.

Daha sonra stanbulda bu konuda 6 aylk eitim gördüünü belirten Yavuz, eitimin ardndan Batmanda frncln yan sra bölge illerine teknik servis destei vermeye baladn ifade etti.

- lerini zamanla büyüttü

OSBde açtklar küçük atölyeyi zamanla gelitirdiklerini dile getiren Yavuz, son 5 yldr da hamur teknelerinin yan sra hamur kesme ve tartma, hamur eleme, çevirme, dinlendirme, ekil verme makineleri, tava arabas ve ekmek piirme frnlarnn seri üretimine geçtiklerini belirtti.

Ürünlerini 9 ülkeye ihraç ettiklerini bildiren Yavuz, yaptklar ihracatla ülke ekonomisine ylda 8 milyon dolar katk saladklarn aktard.

Hedeflerinin, ürünlerini 20 ülkeye ihraç ederek ülke ekonomisine 15 milyon dolar katk salamak olduunu dile getiren Yavuz, unlar kaydetti:

Sayn Cumhurbakanmzn i dünyasndan ilave 2 istihdam çars üzerine ben de sayn Cumhurbakanma diyorum ki nallah en ksa zamanda 2 deil, 15 personel daha istihdam edeceim. Fabrikada u an 50 kii istihdam ediliyor.

Ana Sayfaya Git