Fırsat yılı

Mardinli İş Adamları Derneği (MARİŞ) ve Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, 2020'nin ekonomide çok büyük yatırımcıların, satın alma ve birleşmelerin konuşulacağı bir dönem olacağını belirterek, "Ekonomimizde yeni fırsatların gündeme geldiği bir yıl bizi bekliyor." açıklamasını yaptı.

Haberler 19.12.2019 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dernekten yaplan açklamaya göre, MAR tarafndan düzenlenen ve Türkiye ekonomisindeki gelimelerin ele alnd bulumaya, dernek üyelerinin yan sra Sabahattin Zaim Üniversitesi Öretim Üyesi ve Albayraklar Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Bolat katld.

Açklamada görülerine yer verilen Abdülkadir Akku, 2019un Türkiye ekonomisi açsndan snavlarla dolu bir yl olduunu ifade etti.

Türkiyenin, bu yln ilk döneminde dünyada yaanan olumsuzluklar ksa sürede bertaraf etmeyi baardn aktaran Akku, Türkiye, yln 3üncü çeyreinden itibaren bir toparlanma dönemine girdi. lk yarda gelen negatif büyüme rakamlarnn ardndan üçüncü çeyrekte yakalanan yüzde 0,9luk büyüme, bunun çok açk bir kant niteliindedir. deerlendirmelerini yapt.

Akku, enflasyon ve faiz oranlarndaki gerileme, kredi piyasasndaki canlanma ve öncü göstergelerdeki yukar yönlü ivmelenmenin, ekonomik büyümenin gelecek dönemde daha da hzlanacan gösterdiini belirterek, unlar kaydetti:

Geçtiimiz yllarda cari aç giderek artan ekonomimiz, güçlü bir büyüme politikasyla cari fazla veren bir ekonomiye dönümeyi baarmtr. 2019da hedeflenen yaklak yüzde 5lik büyüme orannn yakalanabileceine ve yl sonunda oluan pozitif büyüme ortamnn 2020 büyümesine sirayet edeceine inanyoruz. Önümüzdeki dönemde ekonominin hemen her sektöründe hissedilen, çok büyük atlmlarn yaplaca bir süreç bizi beklemektedir. 2020de daha büyük oranlar telaffuz edeceimize inanyoruz. Türkiyenin üretim gücü, sanayisi, giriimci yönüyle dünyann dev ekonomileri ligine doru deerli admlar atmay sürdüreceine inancmz tamdr. 2020de ekonomimizde çok büyük yatrmclarn, satn alma ve birlemelerin konuulaca bir dönemi hep birlikte yaayacamz imdiden söylemek mümkün. Özetle ekonomimizde yeni frsatlarn gündeme geldii bir yl bizi bekliyor.

- 2020de daha pozitif görünüm salanacak

MÜSADn 3. dönem genel bakanl görevinde de bulunmu olan Sabahattin Zaim Üniversitesi Öretim Üyesi ve Albayraklar Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Bolat ise Türkiye ekonomisine yönelik deerlendirmelerini paylarken, küresel dinamiklerin ileme mekanizmalarndan bahsetti.

Türkiye ekonomisinde son yllarda yaanan d kaynakl ekonomik giriimlere deinen Bolat, tüm bunlara karn hükümetin baarl bir performans ortaya koyduunu ve 2020de daha pozitif bir görünüm salanacan ifade etti.

Ana Sayfaya Git