Fıstık aşılama

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Çınar ilçesine bağlı Bağacık Mahallesi'nde 100 bin ağaçlık fıstık aşılaması kampanyasını başlattı.

Haberler 18.06.2022 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi, Diyarbakrn fstk, badem ve ceviz üretiminde Türkiyenin en güçlü illerinden biri olmas için çalmalarna devam ediyor. Krsal Hizmetler Daire Bakanl, hazrlad proje ile 2022 ylnda Bismil, çnar, çüngü, Dicle, Eil, Ergani, Hazro, Hani, Kulp, Lice, Silvan, Sur ve Yeniehir ilçelerinde 100 bin aaca fstk as uygulayacak. Ayrca ilçelerde ceviz aaçlarna 12 bin kalem as yaplacak.

FISTIK AILAMA

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah çiftçi, burada yapt açklamada, fstk alama sezonunu çnar ilçesine bal Baack Mahallesinde balattklarn söyledi. Büyükehir Belediyesi olarak her zaman çiftçilerin yannda olduklarn ifade eden çiftçi, 2021 ve 2022 ylnda özellikle sert kabuklu meyvelerle ilgili önemli çalmalar yaptklarn belirtti.

Geçen yl yaklak elli bin civarnda fidan destei verildiini anmsatan çiftçi, Bu senede yüz bin fstk fidan destei veriyoruz ve alama destekleriyle beraber fstn Diyarbakrda yaylmas, bilinmesi ve kalitesinin artrlmas noktasnda ciddi bir gayret var dedi.

çiftçi, bu yl 100 bin fstk alamas yapacaklarn aktararak, Bu Diyarbakr için önemli bir rakam ve her geçen yl bunu desteklerimizle artracaz. Sert kabuklularn Diyarbakrda örenilmesi ve desteklenmesi noktasnda Büyükehirin büyük bir gayreti var. Bu ii önemsiyoruz. Maalesef yeterince sulama imknna sahip olmayan bir bölgedeyiz. Dolaysyla ürün desteklemeleri ile bu alann geniletilmesi lazm. Fst buday, kuru tarmla elde edilen ürünün yaklak on kat fazla bir geliri var. klimimiz, corafyamz müsait. Fstn Diyarbakrda yaylmas ve Antep, Urfadan sonra Türkiyenin en önemli üretim merkezlerinden birisi olmas noktasnda gayret edeceiz eklinde konutu.

Konumann ardndan çiftçinin yapt göz asyla kampanya balatld.

Ana Sayfaya Git