Fitch, 15 Türk bankasını kırdı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 15 Türk bankasının yerel para biriminden uzun vadeli kredi notlarını birer kademe düşürdü.

Haberler 26.08.2016 - 23:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuruluştan yapılan açıklamada, Türk bankalarına yönelik not indirim kararının, Türkiyenin yerel para birimi cinsinden kredi notunun metodoloji değişikliği nedeniyle BBBden BBB-ye düşürülmesine bağlı olarak alındığı bildirildi.

Fitch Ratings; Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank, Türkiye Kalkınma Bankası, Takasbank, Türkiye Sinai Kalkınma Bankası ve Türkiye İhracat Kredi Bankasının (Eximbank) yerli para biriminden uzun vadeli kredi notlarını BBBden BBB-ye çekti.

Ayrıca, yabancı sermayeli bankalardan Kuveyt Türk, Türkiye Finans, Burgan Bank, ING Bank, Finansbank, Alternatifbank, ICBC Türkiye ve Türk Ekonomi Bankasının yerli para biriminden uzun vadeli kredi notları BBB+dan BBBye revize edildi.

Fitch Ratings, adı geçen bankaların yabancı para biriminden kredi notlarını değiştirmezken, kredi görünümlerini de durağan olarak belirledi.

Derecelendirme kuruluşu, 19 Ağustosta yaptığı açıklamada, Türkiyenin BBB- ile yatırım yapılabilir seviyede bulunan kredi notunu teyit etmiş, not görünümünü ise durağandan negatife çevirmişti.

Fitch Ratingsin Türkiyenin de aralarında bulunduğu 23 ülkeye ilişkin metodoloji değişikliği ise 22 Temmuzda duyurulmuştu.

Ana Sayfaya Git