Fiyat denetimi

AK Partili Diyarbakır Bağlar Belediyesi zabıta ve gıda kontrol ekipleri, ilçe genelinde tarama yaparak fiyat ve hijyen denetimi gerçekleştirdi. Eğlence mekanlarının mutfaklarına giren ekipler, işletme yöneticilerine uyarılarda bulunarak kuralları ihlal eden bazı işletmeler hakkında tutanak tuttu.

Haberler 01.01.2022 - 01:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ticaret Müdürlüü ekiplerinin de katld denetimlerde gda ürünlerini satan iletmeler, ikayet konusu olan stokçuluk ve fahi fiyatlar üzerinden uyarld. Diyarbakrda yeni yla saatler kala Balar Belediyesi, ilçe genelinde denetimleri artrd. Zabta ve Salk leri Müdürlüüne bal ekipler, Ticaret Müdürlüü temsilcilerinin katlmyla ilçenin farkl bölgelerine yaylarak ani basknlarla denetimler gerçekletirdi. Ylba olmas nedeniyle arlkl olarak elence mekanlarna giderek tespit edilen eksiklerle ilgili tutanak tutan ekipler, mutfaklarda hijyen kontrolü yaparak kural ihlalinde bulunan iletmelerin yöneticilerini uyard.

VATANDAIN KAYET

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun talimatyla artrlan denetimlerde, son dönemlerde vatandan youn ikayetlerine neden olan fiyat artlar ve stokçuluk da öne çkt. Gda ürünlerinin üretildii ve satld iletmelerde fahi fiyatlarla ilgili inceleme yapan ekipler, vatanda madur eden uygulamalara kar uyarlarda bulundu. Zabta ekipleri, halkn youn ilgi gösterdii semt pazarlarnda da genel kurallarla ilgili denetimler gerçekletirdi. Ne esnafn ne vatandan madur edilmesini istemediklerine dikkat çeken Bakan Beyolu, Bu denetimlerdeki amacmz insanlarmzn salkl ve huzurlu koullarda yaamasna imkan tanmaktr. Kurallara riayet eden esnafmza teekkür ediyor, kurallar ihlal edenleri de sorumluluklarn yerine getirmeye davet ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git