Fiyat istikrarı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğinden (TÜSİAD) yapılan ortak açıklamada, Türkiye'nin önceliğinin fiyat istikrarı olduğu vurgulandı.

Haberler 27.01.2021 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ortak açklamada, Türkiyenin tacir, sanayici ve esnafn temsil eden TOBB, TESK, MÜSAD ve TÜSADn, küresel tedarik zincirlerinde ciddi aksamalarn yaand Kovid-19 salgn sonras normalleme sürecinde, ekonomik büyüme ve istihdam için Türkiyenin birinci önceliinin fiyat istikrar olduuna inand belirtildi.

Açklamada, unlar kaydedildi:

FYAT STKRARI

Fiyat istikrar salanmadan ekonomide balayan her canlanma, maalesef ksa süreli olmakta ve i insanlarmzn yatrm ufkunu daraltmaktadr. Bu nedenle ülkemizin hak ettii refah artn salamak için fiyat istikrarn bir ön koul olarak görmekteyiz. Fiyat istikrarnn salanmasyla Türkiyede yatrm ortam iyileecek, öngörülebilirlik artacak, böylece katma deeri yüksek yeni teknoloji yatrmlarn ülkemize çekmek mümkün olacaktr. Bu açdan bakldnda Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan liderliinde balatlan yeni ekonomik reform gündemini çok yakndan takip ediyor ve enflasyonla mücadelenin öncelikli hedef olmasn destekliyoruz. Enflasyonla mücadeleye yönelik Hazine ve Maliye Bakanl ile Merkez Bankas koordinasyonunda yürütülen çalmalarda bir kamu-özel sektör istiare sürecinin son derece faydal olaca kanaatindeyiz.

PYASA KOULLARI

Bu istiare süreci, tüm fiyatlarn serbest piyasa koullar içinde olumasn gözeterek küresel ve yerel fiyat dinamiklerinin sektörel bazda yakndan izlenmesine ve ürün gruplarnda görülen yapsal risklerin, maliyet dinamiklerinin ve arz-talep dengesizliklerinin tespit edilmesine katkda bulunacak, böylece veriye dayal politika tasarm sürecini destekleyecektir. dünyasnda enflasyonla mücadelenin önemi ve fiyat istikrarnn orta-uzun vadeli büyüme ve istihdam perspektifine olumlu katks konusunda farkndal artrmak için kurulacak bu istiare mekanizmasnn son derece yararl olacana inanyoruz.

Enflasyonla mücadelede baarl olmak için Merkez Bankasnn ve ilgili kamu kurumlarnn çabalarna tüm paydalarn destek vermesi gerektiinin bilindii aktarlan açklamada, Kovid-19 sonras küresel toparlanma döneminde Türkiyenin hak ettii fiyat istikrar hedefine hzla ulamas için tüm katky vermeye hazr olduumuzu kamuoyu ile paylayoruz. denildi.

Ana Sayfaya Git