Fiyat istismarı

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ramazan ayının aynı döneme rastlamasının fiyat istismarlarını beraberinde getirdiğini belirterek, "Yapılacak yasal düzenlemeyle imalatçı, toptancı ve perakendecilerin satış fiyatlarına bir kıstas, bir sınırlama yani bir kar oranı getirilmeli. Fiyat istismarcılarına verilen cezalar caydırıcı olmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Haberler 27.04.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çakar, yapt açklamada, çeitli sektörlerdeki ürün ve mallarn fiyatlarnda istismara gidildiini belirterek, fiyatlarn serbest olmasn frsat bilen baz kesimlerin bulunduunu ifade etti.

çakar, u görülerini paylat:

Bu istismarlarn sonucunda tüketiciler madur ediliyor, gda bata olmak üzere dier temel ihtiyaçlarna erimekte zorlanyorlar. Kovid-19 salgn nedeniyle fiyat istismarlar daha da artm durumda. Salgnn ramazan ay ile çakmas bu istismarlarn artacan gösteriyor.

Fiyat istismarnn önüne geçilebilmesi için yasal düzenleme yaplmas gerektiini vurgulayan çakar, unlar kaydetti:

Fiyatlara yasal bir düzenleme getirilirse tüketiciler önemli ölçüde fiyat istismarlarna kar korunur. Özellikle, tarmsal ürünler ve gda bata olmak üzere, temizlik ürünleri, kiisel bakm ürünleri ve dier tüm tüketim mallarnn fiyatlarnda yasal düzenleme yaplmas soruna kalc bir çözüm getirecek. Yaplacak yasal düzenlemeyle imalatç, toptanc ve perakendecilerin sat fiyatlarna bir kstas, bir snrlama yani bir kar oran getirilmeli. stismar edilen serbest fiyat uygulamasna son verilmeli, bu konuda daha sk denetimler gerçekletirilmeli. Fiyat istismarclarna verilen cezalar caydrc olmal.

Ana Sayfaya Git