Fiyatı uçunca gram altın dörde bölündü

Altın fiyatlarındaki yükseliş hem sektörü hem de vatandaşı zora soktu. Düğün, sünnet, doğum gibi özel günlerde sevdiklerine altın takamayanlar için çözüm darphaneden geldi. Darphane piyasaya çeyrek gramlık altın sürdü.

Haberler 12.02.2017 - 18:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR

DYARBAKIR-Türklerin düün, sünnet, doum gibi özel günlerde altn hediye etme adeti ekonomideki çalkalanmalara yenik dütü. Altn fiyatlarndaki hzl art nedeniyle vatandalar çeyrek altn takma adetinden uzaklamaya balad.

ALTIN DÖRTLEND

Kuyumcu, Naci Artekin, fiyatn hzla yükselmesinin altn ticaretine darbe vurduunu söyledi. Bu durumdan sadece esnafn etkilenmediini söyleyen Artekin, Bizim dmzda bu iten evine ekmek götüren içi de etkilendi, sevdiklerine altn takacak vatanda da etkilendi. Ylbandan bu yana çeyrek altn fiyat 220 liradan 242 liraya, gram altn 127 liradan 147 liraya yükseldi. darphane gram altnn dörtte biri arlndaki ürünleri piyasaya sürdü. Gram altn alacak durumda olmayan vatandalar en azndan mahçup olmamak adna yeni baslan ve 37 TLye satlan çeyrek gram altna yönelecek. Altnn artk ne küçülecek ne de bölünecek hali kalmad dedi.

Ana Sayfaya Git