Fiyata kızdı ekimini yaptı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yaşayan Lütfi Bıçak, patates fiyatlarının artmasına tepki gösterdi. Tarla kiralayan Bıçak, araziye patates ekip vatandaşların ucuza tüketmesini sağlamaya hazırlanıyor.

Haberler 13.06.2019 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesinde asl meslei frnclk olan Lütfi Bçak, artan patates fiyatlarna tepki göstermek için tarla kiralayp patates ekti. Önümüzdeki günlerde toplayaca patatesin kilosunu bir liradan satacak olan Bçak, vatandalarn patatesi ucuza tüketmesini salayacak.

Ergani ilçesinde patates fiyatlarnn artna tepki gösteren 43 yandaki Lütfi Bçak isimli vatanda, kiralad 10 dönümlük tarlaya patates ekti. Asl meslei frnclk olan Bçak, önümüzdeki günlerde toplayaca patateslerin kilosunu bir liradan sata sunmaya hazrlanyor. Fiyatlarn artmasna tepki gösteren ve imkan olan tüm vatandalarn patates ekmesini isteyen Bçak, böylelikle stokçularn ellerindeki ürünleri çkaracan ve fiyatlarn da aa ineceini söyledi.

Bçak, bundan birkaç yl önce de patates ektiini kaydetti. Bçak, Topraklarmz çok kymetli ve özellikle Güneydou Anadolu Bölgesinde, bunu insanlarn bilmesini istiyoruz. Türkiyenin her tarafndan Diyarbakra patates geliyor. Neden Diyarbakrda üretim yok? Patatesin kilosu halka ulaana kadar 4-5 liray buluyor. Biz burada kendi ürettiimiz patatesi hal esnafna 1 liraya taktim edersek halkmzda patatesi 1 liradan rahatlk yer dedi.

mkan olan ekerse vatanda ucuza yer

Diyarbakr ve Erganide ucuz patates yeme imkan sunmak için böyle bir ie kalktn belirten Bçak, çiftçilii seviyorum güzel i, halkmzn bir kez de olsun patates ekimini denemesini istiyorum. Özellikle büyük tarla sahiplerine sesleniyorum. Benim tarlam yok, bu tarlay da kiraladm. Patatesin fiyat bir dönem çok yükseldi. Bu milletin bütçesine uygun deildi. Ama herkes kendi çapnda bir 10 dönüm tarlaya patates eker ise bütün halk patatesi rahatlkla ucuza yer ve tüketebilir. Ama bizim Güneydou Anadolu Bölgesinde maalesef, benim dnda iki kiinin patates ektiini göremiyorum. 10 dönümlük bir alana patates ektim. Benim gibi yüz tane vatandamz duyarl olursa az tadyla organik patatesimizi daha da ucuza tüketebiliriz diye konutu.

Ana Sayfaya Git