Fiyatı altınla yarışıyor

Siirt’te kuraklık nedeniyle fıstıkta bu yıl rekoltenin düşük olmasından dolayı artan fiyatlar, fıstığın altınla yarışmasına neden oldu.

Haberler 22.09.2021 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuraklktan dolay geçen sene fiyatlar 70 liraya satlan fstk, bu yl yar yarya düü göstermesinden dolay iç piyasada 90 lira, d piyasada ise 120 lirann üstünde satlyor. Siirt fstk fiyatlarnn iç piyasada 90, d piyasada ise 120 lirann üzerine çkmasnn bu yl kuraklktan kaynaklandn belirten Siirtte yllardr kuyumculuk yapan Cahit Özçelebi, fstklarda artan fiyatlarn altnla yartn dile getirdi.

FYATI ALTINLA YARIIYOR

Özçelebi, Kuraklktan ötürü fstk hasad bu sene oldukça azd. Geçen sene ya fstn kilosu 25 lira iken bu sene ya fstn kilosu 50 liradan açld. Kuru fstk 90 liraya kadar ulat. Bu sene ürün az olmasndan ötürü fstn daha da yükselecei tahmin ediliyor. Büyük bir ihtimalle artk düünlerde ise insanlar gramn gram yerine bir kilo fstk takmay düünecekler. Her ikisi de yaryor. Fiyatlarn sene sonunda daha da yükselecei tahmin ediliyor dedi.

Bu yl mahsulün az olmasndan dolay fstk fiyatlarnda artn devam edeceini belirten fstk satc Ramazan Özbilici, fstk fiyatlarnn altnla yarr hale geldiini söyledi. Özbilici, Mahsul yar yarya. Geçen yln yars kadar ürün alabildik. Ana çatlak birinci kalite geçen yl 70 liradan satlyordu. u anda sat fiyat 90 liraya satlyor. Fiyatlar altnla yaryor hatta altn da geçmi durumda diye konutu.

Ana Sayfaya Git