Fiyatlar arttı pazarcı etiketleri kaldırdı

Fiyatlardaki artış nedeniyle satışları düşen pazarcılar, çareyi etiketleri kaldırmakta buldu. Tezgahlar arası mekik dokuyan müşteriler ise, Ramazan Ayı ile birlikte fiyatların daha da artmasından şikayetçi.

Haberler 20.04.2021 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede gittikçe derinleen ekonomik krizin etkilerinden en çok halk ve esnaf nasibini alyor. Diyarbakrda da sebze fiyatlarndaki art nedeniyle satlar düen pazar esnaf, çareyi fiyat etiketlerini kaldrmakta buldu. Yüksek fiyatlar nedeniyle korkutmak istemedikleri müterileri bu ekilde tezgaha çekmeye çalan pazarclar, ancak tezgaha yaklaan müterinin ürün fiyatlarn örenmesiyle yine istediini bulamyor. nsanlarn fiyatlar örenmesiyle pazar tezgahndan uzaklamas bir oluyor.

Fiyat etiketlerinin kaldrld semt pazarlarnda ihtiyaçlarn karlamaya çalan vatandalar, artk alm güçlerinin kalmadn belirterek, pahallktan dolay eve elleri bo bir ekilde dönüyor.

FYATLAR çOK YÜKSEK

Geçen yllara oranla fiyatlarn daha da pahalandn dile getiren Vicdan Kaplan, ekonomik krizle beraber alm güçlerinin dütüünü vurgulayarak, Emeklilerin ald maalar ortada zaten, üreticide kazanmyor. Satannda suçu yok. Ben alveri yapabiliyorum, ama alamayanlar çounlukta. Fiyatlar çok yüksek. Her eyi mevsiminde almaya çalyorum domates, patlcan uan çok pahal. Kesinlikle ekonomik kriz var, her ey çok pahal diye belirtti.

HEREY Üç KAT DAHA PAHALI

Elinde torbasyla pazar gezen Fatma Vurgucu, patates dnda her eyin çok pahal olmasndan ikayetçi. Özellikle meyve fiyatlarnn çok yüksek olmasndan dolay alamamaktan yaknan Vurgucu, Geçen sene 2 lira olan ey bu sene 7 lira. Üçe katlanm neredeyse. 5 kilo pirinç aldm baka da bir ey alamadm. Fiyatlara baktm, akamüstü tekrar geleceim. O zaman fiyatlar biraz daha iniyor. Artk iyisi kalmadysa seçerim. çok isiz var. yi bir alveri yapnca 100 lira veriyorum. Geçen sene 60 -70 liraya her ey alyordum. çou zaman pazar erteliyorum ifadelerini kulland.

Fiyat etiketlerine bakarak, al veri yapmaya çalanlardan Leyla Deniz, bu koullarda asgari ücretle geçinenlerin, alveri yapamayacan aktard.

YAAM ZOR ARTIK

Fiyatlarn resmen uçtuunu dile getiren Mine Azak, pazar fiyatlarn gördükten sonra Asgari ücretlilere Allah yardm etsin diyerek, unlar söyledi: Bu hafta her ey uçmu salatalk 5-6 TLden 10 TLye kadar çkt. Ben bir eyler aldm ama alamayan aileler de var. Ekonomi u zamanda çok berbat, çocuu olup asgari ücretle geçinenlere Allah yardmc olsun, çok zor. Her ey ortada, sadece pazara deil, her eye zam var. Yaam zor artk, insanlar intihara kalkyor çocuklarna bakamadklar için.

RAMAZAN DAHA DA PAHALI

Emekli öretmen Semra Varol da, pazar fiyatlarnn Ramazan Aynda daha da yükseldiine dikkat çekerek, Fiyatlar çok tuzlu, domates, biber ve patlcan çok pahal. stediim her eyi alabileceimi söyleyemeyeceim. Domates pahal alp almayacam konusunda kararszm. Daha önce yaptmz konservelerle tencereyi kaynatmaya çalacaz. Kriz pazarda, market de her yeri sard. Eskiden 50 TLye ihtiyacmz giderebiliyorduk ama imdi öyle deil diye belirtti.

ERK LÜKS OLDU

Öretmen rfan Ayk ise, unlar söyledi: Fiyatlar çok pahal buluyorum. Dikkat ederseniz pazarclar, bir ey getirmeden kapatmlar. çocuklar erik istiyor, alamyorum. Kilosu 60 lira. 3 kilo salatalk aldm 30 TL verdim. Üreticiden çk bu kadar yüksek olmamal. Pazarda her ey pahal ne alsan 5-10 TLnin altnda deil. Domates mevsiminde domatesin ucuzlamas gerekiyor ama alamyorsunuz.

Ana Sayfaya Git