Fiyatlar düşmüyor

Ramazan ayına sayılı günler kalırken ihtiyaçlarını karşılamak için çarşıya inen halk ürünlerin pahalı olmasından ötürü bir şey alamadıklarını söyledi.

Haberler 31.03.2022 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramazan alverii için çar pazara inen halk pahallktan ikayetçi olurken esnafta pahallk nedeniyle mallarn satamamaktan ikayetçi ancak daha önce durgun olan çar pazarda Ramazan bereketi nedeniyle younluk yaanyor.

Esnaf ve halk sürekli artan hayat pahallndan muzdarip olduklarn,bu durumun önüne bir an önce geçilmesi gerektiini söylediler.

Geçen yl 50 liraya sattmz hurma imdi 120 lira

Kuruyemiçi Esnaflarndan Mehmet Beir Akpnar, Bildiiniz üzere Ramazan arifesindeyiz. Yeni yeni hurmalarmz gelmi. Kudüs, ran, Irak, Medine, Tunus ve Sudan gibi hurma çeitleri var. Hurmalarn fiyatlar geçen seneye göre daha yüksek. Kays çeitlerimiz var. Ramazan için hoaflk kays alyorlar. Kuru üzüm, cevizli sucuk, tahin ve helva gibi ürünler alnyor. Ramazan alverii balad yani ancak eskisi gibi deil. Eskiden 2-3 kilo alan imdi bir ya da yarm kilo alyor. Geçen yl 50 liraya sattmz hurma imdi 120 lira. 20 liraya sattmz hurma imdi 60 lira. Yani fiyatlar ikiye üçe katlanm. Halk alyor ama az alyor, Gücüne göre alyor. Dier kuruyemi fiyatlar da ayn ekilde artm durumda. 2 kilo fstk ya da dier ürünleri alan nadir kii var. Ramazann canll ve bereketi yava yava kendini hissettiriyor u an. Ramazandr, insanlar mecbur baz eyleri alyor. Hurma, kays, tahin ve helva gibi ürünler Ramazann geleneksel ürünleridir. Halk bunlar alyor genellikle. Tüm Müslümanlarn Ramazan ayn imdiden kutluyorum. Hayrl Ramazanlar diliyorum. diye konutu.

HER EY YAKITA BALIDIR VE BR AN ÖNCE ÖNLEM ALINMALI

Balar Mahallesindeki semt pazar esnaflarndan Mehmet Ark ise, yakt fiyatlarnn yüksek olmas nedeniyle zor günler geçirdiklerini ifade ederek hükümetten destek beklediklerini söyledi: Ark, u an ülke genelinde büyük bir kriz var. Millet geçinemiyor. Her ey ald ban gidiyor yani. Bu pazarda da i yapamyoruz artk. Mazot çok pahal ve bizi kurtarmyor artk. Biz devletimizden destek bekliyoruz. Pazarclara ve çiftçilere yardmc olunmasn istiyoruz. Yoksa böyle giderse herkes batacak yani. u an pazarda halk artk bir kilo domates alamaz duruma gelmi. Yarm kiloya dütü. Böyle giderse çeyree düecek. Araba sahibi arabasyla gezemiyor. Mazot pahal. Esnaflar kirasn ödeyemiyor. Faturalarn, vergisini ödeyemiyor. Millet zor durumda. Geçinemiyor artk. u an pazarda doru dürüst bir ey gitmiyor. Halkn alm gücü çok dütü. Cumhurbakanmzdan bu konuda acilen destek bekliyoruz. Destek olsun ki pazarc esnaf ve çiftçi ayakta durabilsin. Bir an önce bu yakt fiyatlar indirilsin. Her ey yakta baldr. Bir an önce önlem alnmal. Dedi.

PAZAR FYATLARI MARKET FYATLARIYLA NEREDEYSE AYNI

Ramazan alverii için semt pazarna geldiini ifade eden Veysi Akkurt, Pazar çok pahal. Artk çekilmez oldu. Pazara gelen yar yoldan geri gidiyor. Daha imdiden fiyat artlar balad. Ramazanda daha da artracaklar. Fiyatlar hemen hemen marketin ayns. Domates pazar da bile 7 lira ise artk nasl olacak böyle. diye konutu.

Ana Sayfaya Git