Fiyatlar fırladı satışlar azaldı

Fiyatların geldiği seviyeden dolayı evlenecek çiftlerin en düşük 20-25 bin liradan beyaz eşya alışverişi yapabildiği aktaran esnaf, talebin azaldığını ve evlenecek çiftlerin ikinci el beyaz eşyalara ilgi gösterdiğini belirtti.

Haberler 19.05.2022 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beyaz eyada fiyatlarn yükselmesiyle satlar azald. Evlenecek çiftlerin daha çok ikinci el beyaz eyalara talep gösterdii belirtildi.

Fiyatlarn geldii seviyeden dolay evlenecek çiftlerin en düük 20-25 bin liradan beyaz eya alverii yapabildii aktaran esnaf, talebin azaldn ve evlenecek çiftlerin temiz kullanlm ikinci el beyaz eyalara ilgi gösterdiini belirtti.

SEZON GELD, MÜTER AKININI HL GÖREMEDK

Esnaf Serhat Karabulut, düün sezonunu beklediklerini söyleyerek, Geçmi dönemlerde olan müteri aknn daha göremedik dedi.

Fiyatlar yüksek olduu için talep çok fazla yok, az bir talep var. Evlenecek çiftler geliyor ama genelde bir ey almadan geri dönüyorlar diyen Karabulut, Baz müteriler ikinci el ürünleri tercih ettikleri de oluyor. çiftler geldii zaman fiyat aratrmas yapyorlar, müteriler fiyatlarn yüksek olduundan dolay yaknyor. Bu yüzden de u anda sat yapamyoruz, hareketlilikte yok denecek kadar az diye konutu.

MNMUM 20-25 BN TUTUYOR

çiftler, en düük buzdolabn 6 bin-6 bin 500 liradan alabiliyor diyen Karabulut, çamar makinas ortalama 4 bin ile 4 bin 500 arasnda, bulak makinas ise 3 bin 500 ile 4 bin lira bandndan balyor dedi.

Evlenecek çiftin beyaz eya için cebinden minimum çkacak tutar 20 bin ile 25 bin TL arasnda diyen Karabulut, Normalde geçmi dönemleri göz önüne aldmzda bizde hareketlilik mays aynda balar ve sonbahara kadar devam ederdi. u anda mays ayndan umudu kestik ifadelerine yer verdi.

VATANDA FYATLARDAN KYETç

Beyaz eya sektöründe ilerin yavaladn söyleyen esnaf Gazi Altnta ise, Beyaz eya fiyatlarnn artmasndan dolay bu dönemde talep azald. Gelen müteriler genellikle fiyatlardan ikyetçi oluyor dedi.

Altnta, öyle devam etti:

Düün sezonu da yaklayor. Evlenecek çiftlerde gelmeye balad ancak fiyatlardan dolay çok fazla talep olmuyor. Müteriler kendilerine uygun bütçeden beyaz eya bakyorlar. Pandemiye göre hareketlilik var ancak ham madde fiyatlar artt için beyaz eya fiyatlar da artyor. Önümüzdeki dönemde hareketlilik bekliyoruz. çiftler temiz kullanlm ikinci el ürünlere yöneliyor.

Ana Sayfaya Git