Gıda sıkıntısı yok

Yem sanayicilerinden "Gıda üretiminde ve stoklarda sıkıntı yok" mesajı

Haberler 19.03.2020 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Yem Sanayicileri Birlii (TÜRKYEM-BR) Bakan Ülkü Karaku, ülkenin an itibaryla hem bitkisel hem de hayvansal üretimde kendine yeterliliinin üst seviyede olduunu bildirdi.

Karaku, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle baz ürünlere ve ihtiyaç malzemelerine yönelik oluan youn talebe ve stoklara ilikin deerlendirmede bulundu.

Son günlerde tüketicilerin Kovid-19 salgnna ilikin gelimeler nedeniyle özellikle gda ürünlerine eriimde sknt yaayabilecekleri endiesiyle ihtiyaçlarnn çok üzerinde alveri yaptklarn belirten Karaku, büyük üretici firmalardan aldklar rakamlar ve bilgiler dorultusunda gda konusunda panie gerek olmayacak miktarda stok bulunduu söyledi.

Karaku, öyle konutu:

Türkiyenin an itibaryla hem bitkisel hem de hayvansal üretimde kendine yeterlilii üst seviyededir. Özetle söyleyecek olursak, bitkisel üretimde un bata olmak üzere ekmek, makarna, bulgur, nohut, pirinç gibi ürünlerde kendine yeterlilii de mevcuttur ve stoklar da tüm ihtiyaçlar karlamak üzere müsaittir. Hayvansal ürünlere geldiimizde ise krmz et bata olmak üzere süt, yumurta, tavuk, hindi ve balk gibi ürünlerde de stoklar yeterlidir.

GÜNLÜK VE HAFTALIK HTYAçLARI GDERN

Türkiyede u anda snrlarn kapal olmasndan dolay ihracata verilmek üzere üretilen ürünlerin de iç piyasada kaldna iaret eden Karaku, tüm bu gelimeler deerlendirildiinde ortada korkulacak bir durumun olmadn dile getirdi.

Karaku, Türkiyenin 140a yakn ülkeye un ihracat, 101 ülkeye süt ürünleri ihracat, 50-55 ülkeye de tavuk, yumurta ve hindi gibi ürünlerin ihracatn gerçekletirdiini ifade ederek, Adeta dünyann her yerine gda gönderen bir ülkede gda ktlndan söz edilmemesi gerekir. Tüketicilerimize günlük ihtiyaçlar ya da haftalk ihtiyaçlarn temin için marketlere gitmelerini önemle tavsiye ediyoruz. Bu yaklam, panik havasnn dalmas, günlük yaantmzn salkl bir ekilde sürdürülebilmesi anlamnda önem tamaktadr. dedi.

Ana Sayfaya Git