Galeria kapanma noktasında

Diyarbakır'da 21 yıl önce açıldığında kentin tek AVM'si durumunda olan Diyar Galeria Alışveriş Merkezi, son dönemde zor günler geçiriyor. İçinde bulunan birkaç esnafın da iş yapamadığı gerekçesiyle dükkanlarını kapatmayı düşündüğü AVM, eski günlerine dönmek için yetkililerden yardım bekliyor.

Haberler 20.02.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda 21 yl önce açldnda kentin tek AVMsi durumunda olan Diyar Galeria Alveri Merkezi, son dönemde zor günler geçiriyor. çinde bulunan birkaç esnafn da i yapamad gerekçesiyle dükkanlarn kapatmay düündüü AVM, eski günlerine dönmek için yetkililerden yardm bekliyor.

YERLER KAPANDI

Yeniehir ilçesi Dakap semtinde bulunan ve yaklak 21 yl önce açlan Diyar Galeria Alveri Merkezine ilgi, yeni açlan AVMler nedeni ile her geçen gün azald. Geçtiimiz aylarda içinde bulunan kamu kurumunun da tanmas ile tamamen ziyaretçisiz kalan AVM, zor günler geçirmeye balad.

ESNAF SNEK AVLIYOR

AVMde 21 yldr esnaf olan Sabri Sanmaz, Diyar Galeriann 1999 ylnda açldn söyledi. Sanmaz, Eskiden Galeria Diyarbakrn en ilek alveri merkeziydi. Açldn günden sonra 3 veya 4 yl faal bir ekilde devam etti, ardndan yaprak dökümü gibi oldu. Nedeni ise bakmszlktan oldu, esnaf bakmad ve i yeri sahipleri buraya bakmad. Burann gelimesi için valiliin ve belediyenin destek vermesi gerekiyor. Bilinen markalardan maazalar burada açlrsa ve getirilir ise buras geliir. Bizim ricamz AVMnin bakm yaplmas ve ilgili kurumlarn katkda bulunmasdr dedi.

6 yldr AVMde çiçekçilik yapan esnaf Mustafa Serkan Güleçolu da çiçekleri ile AVMyi tek bana renklendirmeye çaltn belirterek, Buras bakmszlktan dolay bu halde ve belirli markalarn buraya getirilse eskisi gibi kalknabilir diye düünüyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git