Galericiler 13 Mayıs’ı bekliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca, 13 Mayıs’ta verilmeye başlanacak olan ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde büyük değişiklikleri beraberinde getiren yetki belgesi galericilere umut oldu. Belgenin yetkili olmayan kişilerin araç satışına engel olacağını düşündüklerini ifade eden Diyarbakır Oto Center Başkanı Mehmet Dönmez, yeni düzenlemeyle piyasaların hareketlenmesini beklediklerini kaydetti.

Haberler 04.05.2018 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gümrük ve Ticaret Bakanlnca, ikinci el motorlu kara tat ticareti yapmak isteyenlerin almas gereken yetki belgesinin 13 Mays itibaryla ticaret il müdürlükleri tarafndan verilmeye balanacak. Yeni düzenlemeye bundan sonra herkes ikinci el otomobil satamayacak, ikinci el otomobil sat yerlerinin baz artlar tamas gerekecek ve ikinci el otomobil satacak kiilerin yetki belgesi almas gerekecek. Düzenlemenin yetkisi olmadan araç ticareti yapan kiilerin önünü keseceini umut ettiklerini belirten Diyarbakr Oto Center Bakan Mehmet Dönmez, düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte durgun olan piyasann kendileri açsndan hareketlenmesini beklediklerini belirtti. uanda piyasann durma noktasna geldiini kaydeden Dönmez, yetki belgesinin de çare olmamas durumunda çou esnafn galerilerini kapatmak zorunda kalacan vurgulad.

Yetkisi olmayan farkl meslek gruplarndan kiilerin araç alm satm ii yaptn vurgulayan Dönmez, Piyasa yok uanda durgun vaziyette. Durgunluun birinci sebebi sfr araç fiyatlarnn yükselmesi bununla birlikte de ikinci el araçlarn fiyatlarnn yükselmesidir. Bir ay önce sattmz aracn yerine ayn fiyata biz bile araç alamyoruz. 13 Maysta yürürlüe girecek olan yetki belgesini bekliyoruz. Eer o rayna oturursa belki bir eyler olabilir galericiler açsndan. O da rayna geçmezse zaten esnafn yüzde 50si Diyarbakrda kapatmak zorunda kalacak. çünkü memurundan tutun da herkes bu ie el atm durumdadr. Market sahibi bir adam bakyorsunuz 4 araç dizmi marketin önüne satlktr diyor. uan araç test merkezlerine de gidersek merkezler araç dolu maalesef bir tanesinin bile esnaf arac olduunu tahmin etmiyorum dedi.

Ayakçlarn önünü kesebilir

Yetki belgesi konusunu istismar ederek esnaf dolandran irketlerin ortaya çkabileceini belirten Dönmez, galericilere u uyarda bulundu:

Yetki belgesi sadece Gümrük ve Ticaret Bakanl tarafndan ticaret il müdürlükleri tarafndan verilecek. Bu dierleri rant olur, üç katçlk olabilir. 13 Mays bekliyoruz bu faaliyete geçerse ayakçlarn önünü kesebilirsek belki biraz düzelme olur. Bunlarn önünü kesemezsek maalesef sitenin yüzde 50si kapatma durumuna gelmiiz.

Ana Sayfaya Git