GAP'da tarımsal kuraklık riski bulunmuyor

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, GAP bölgesinde şu an için tarımsal kuraklık riskinin bulunmadığını bildirdi.

Haberler 18.12.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çullu, geçen yl ya konusunda bölgenin bereketli bir sezon geçirdiini, bu yl ise kasm ve aralk ayndaki yalarn ekim yapan tahl üreticilerini sevindirdiini kaydetti.

KURAKLIK RSK BULUNMUYOR

Baz bölgelerde ortalama yalara göre miktarn azaldn, bu nedenle su rezervlerinde önemli oranda azalmalar meydana geldiini aktaran çullu, Meteoroloji Genel Müdürlüün kuraklk risk haritalarna göre ülkenin önemli bir bölümünde meteorolojik kuraklk riski olduunu ancak esas tehlikenin su rezervlerinde görüldüünü ifade etti.

çullu, Meteoroloji Genel Müdürlüünün haritalarna göre ülkenin birçok bölgesinde kuraklk riski görünürken, klk tahl ekimlerini kasm aynda yapan GAP çiftçisi için imdilik bir sorun görünmüyor. GAP alannda kasm ay içerisinde 2 kez yaan yamur tahl ekimi için yeterli olurken, aralk ortasndaki son yalar tarmsal kuraklk riskini önlemitir. GAP alannda aralk ayndan nisana kadar yaacak düzenli yalar, özellikle sulama imkan bulunmayan krsal alanlardaki çiftçilerimiz için çok önemli olacaktr. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git