Gazi caddesi trafiğe açılsın

Sur'daki yeniden yapılanmayı memnuniyetle karşılayan Sur Esnafı Gazi caddesinin bir an önce trafiğe açılması gerektiğini belirterek, "alış-verişlerin, hareketliliğin, trafik akışına bağlı olduğunu" söyledi.

Haberler 29.12.2016 - 09:03 Son Güncelleme : 29.12.2016 - 09:06

Kültür ve Turizm Bakanl tarafndan hazrlatlan Diyarbakr Kültür Varlklarn Koruma Bölge Kurulu Müdürlüü tarafndan onaylanan projeye göre; Sur lçesi Gazi Caddesinin ve çarlarnn yeniden eski kimliine uygun bir ekilde yenilenerek, turistik cazibesinin artrlp bölgedeki ticaretin canlanmas amacyla yaplan yenileme çalmalar tüm hzyla devam ediyor. Yaplan bu çalmalardan memnun olduklarn belirten esnaflar ve i yeri sahipleri ancak Gazi caddesinin trafie açlmad sürece i yapamayacaklarn belirterek bundan endie duyduklarn ifade ettiler.

Gazi Caddesinin trafie açlmas arttr

Gazi caddesi üzerinde esnaflk yapan Mahmut Mudanolu yaplan bu çalmalarn gayet iyi ve kendilerini memnun ettiklerini belirterek unlar ifade etti.

Cumhurbakanmzn yapt bu çalmalar çok iyidir ve çok iyi geçiyor bu adamlar iyi bir eyler yapyor yani bizler memnunuz bunlardan. Yalnz buras ite yapldktan sonra bu cadde trafie açlmaz ise buras canlanmaz bu caddenin açlmas da lazmdr bu arttr yani. Ama buralara iyi yatrm yapyorlar, çalmalar çok iyidir hükümetimizde iyidir çok iyi çalyor memnunuz. Ama bu cadde trafie açlmaz ise burada ki esnaf i yapamaz. Melikahmet caddesi açk, Mardin kap açk, Da kaps açk ama buras kapal burann açlmas arttr yani açlmaz ise i olmaz adam buradan gelite yaya gelmiyor araba ile geliyor onun için diyoruz ki bu gazi caddesinin trafie açlmas arttr. Ama burann müteahhidi çok iyidir iyi çalyor herkesin gönlünü alyor gönlüne göre i yapyor. Ondan sonra bu esnaflara yardm etmeleri arttr esnafa para verecekler efendim kefil getir, ipotek getir bilmiyorum ne getir bu esnaflar zaten bitmiler hepsinin sicili bozuktur yani ne olacak bu hal. Bunlar para vermeden bunlar yardm etmeden bu iler olur mu? Olmaz buras canlanmaz mümkün deil çünkü 50 bin nüfus buradan çkt gitti onun için hükümetin bunu yapmas lazm ifadelerini kulland.

Burada otopark sorunumuz var

Kuyumculuk yapan esnaflardan Mehmet Ödolu ise Diyarbakrn bu caddesinin eski dokusuna kavumas özellikle yaplacak olan düzenlemeler ile o eski berbat görüntünün ortadan kalkmas açsndan baya ho karlyoruz. Ama bunun yannda yaplan bu çalmalar ile birlikte bizim bu caddenin de trafie açlmas gerekiyor, çünkü yalsdr, köyden gelenidir, yabancsdr yani buraya nasl gelsin bir otopark sorunumuz var onun giderilmesi lazm bu cadde trafie açlrsa yabanclarn gelmesi açsndan da baya iyi olur. Birde esnafa kredi verilecekmi kredi verildii zaman i olmaynca bu esnaflar kredinin altndan da kalkamazlar yani o yönden de mesela herkesin gelen Müterilerimizin yüzde 80inde trafie kapal olmas yönünden gelemiyor. Mesele adam cebinde para tayor, e yaya olarak geldii zaman özellikle kapkaçtan falan çekiniyor ama bu cadde trafie açlrsa veya ilerde belediyeye ait birkaç otopark sorunu giderilirse bu caddenin ilerlemesi baya olumlu olur. çünkü Diyarbakrn kalbi Sur ilçesidir gaz caddesidir, Gazi caddesi Diyarbakrn en eski caddesidir yani ksacas hayat burada balar burada biter diyerek Gazi caddesini bir an önce trafie açlmas istedi.

Vatandalarn maduriyetleri giderilsin

Suat Ik isimli esnaf ise Gazi caddesinde bulunan esnaflarn maduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istiyorum, esnaflar burada çok madur oldu bu olaylarda. Bu kamulatrmada da bir ksm kamulatrlm bir ksm yaplmam baz iyerlerinin de 3 kattan fazlas yklacak falan diyorlar halen ortada doru dürüst bir ey yok çevre ve ehircilik bu konuda baz yerlere para veriyor baz yerlere vermiyor bazlarn madur etti. Kira ödemelerinde olsun zarar karlamalarnda olsun birçok esnaf madur edildi, yani vatandalarn bu maduriyetlerinin bir an önce giderilmesini talep ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git