Gaziye maaş

Darbe girişimi sırasında yaralananlara gazi maaşı bağlanacak.

Haberler 31.10.2016 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

RESM gazetenin mükerrer saysnda yaynlanan 675 sayl Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 15 Temmuz gecesi darbe giriimi srasnda yaralanan vatandalara gazi maa balanacak. Maa dnda 15 Temmuz yarallar gazilerin tüm haklarndan yararlanabilecek.

Bakanlar Kurulunda FETÖ ile mücadele kapsamnda çkartlan 675 sayl KHK ile daha önce 15 Temmuz gazileri için yaplmas planlanan düzenlemelerin kapsam geniletildi. Daha önce bir defala mahsus verilen tazminat hakk ve istihdam hakk, gazilerin yararland tüm imkanlar kapsayacak ekilde deitirildi. 14. maddede yer alan düzenleme öyle:

GAZLK MAAI BALANACAK

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekletirilen darbe teebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devam niteliindeki eylemler sebebi ile malul olan kamu görevlileri ve siviller ile bu eylemin devam niteliindeki eylemlerin ortaya çkartlmas, etkilerinin azaltlmas veya bertaraf edilmesinin salanmasnda yardmc ve faydal olduklar srada yaralanan kamu görevlileri ile sivillere, yaralanma derecesine baklmakszn gazilik ünvan verilir. Bu maddenin uygulanmasna ilikin usul ve esaslar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl tarafndan belirlenir.

Bu madde ile 15 Temmuz yarallar aylk maaa balanacak, aileden 1 kiiye istihdam hakk salanacak. Bunun yannda gazilerin yararland ücretsiz ulam, elektrik ve su indirimi vb... haklara da kavumu olacaklar.

Ana Sayfaya Git