Gebe düve projesi için başvurular sürüyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürü Atalar, 250 bin baş gebe düve projesi için başvuruların sürdüğünü bildirdi.

Haberler 27.04.2018 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gda, Tarm ve Hayvanclk Diyarbakr l Müdürü Mustafa Ertan Atalar tarafndan yaplan açklamada, 250 bin ba gebe düve projesi için bavurularn sürdüü belirtildi.

Bavurularn e-Koop otomasyon sistemi üzerinden yaplacan bildiren Atalar, projedeki temel amacn, iletmelerin gebe düve ihtiyacn karlamak olduunu söyledi.

Projeye bavurabilme artlarn tayan ortaklara Ziraat Bankas tarafndan ilk 2 yl ödemesiz, sonraki 5 yl ödemeli olmak üzere 100 bin TLye kadar faizsiz kredi kullandrlacan kaydeden Atalar, Tarm kredi kooperatifleri ortaklarnn (üyelerin) bavuracaklar söz konusu projeye, 24 Nisan 2018-7 Mays 2018 tarihleri aras tarm kredi kooperatiflerince e-Koop otomasyon sistemi üzerinden bavurularn yapmalar gerekmektedir. Projenin üreticilerimize hayrl olmasn diliyorum. dedi.

GEBE DÜVE PROJES

Projeden yalnzca tarm kredi kooperatifleri üyelerinin yararlanabileceklerini aktaran Atalar, 2 Nisan 2018 tarihi itibariyle faal olarak büyükba süt hayvancl yaplmasnn gerekli olduunu bildirdi.

Önceki gün balayan bavurularn 7 Maysa kadar devam edeceini belirten Atalar, En az bir, en fazla 10 büyükba hayvana sahip olanlara; mali açdan kredi kullanmaya uygun olanlara; asgari 15 ba kapasiteli büyükba hayvan ahrna sahip olanlara proje kapsamnda en az 5, en fazla 14 ba hayvan teslimi yaplacaktr. Hayvanlar, tarm kredi kooperatifleri tarafndan tedarik edilip datlacaktr. Bavurularn deerlendirilmesi ve onaylama ilemi T.C. Ziraat Bankas Genel Müdürlüü tarafndan yaplacaktr. Kredi, T.C. Ziraat Bankas tarafndan 2 yl ödemesiz, sonraki 5 yl ödemeli olmak üzere toplam vade 7 yl olacaktr. Kullandrlacak kredi en fazla 100 milyon TLye kadar ve sfr faizli olacaktr. Proje boyunca toplamda datlacak hayvan says 250 bin olana kadar devam edecektir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git