Tüm yurtta olduu gibi Diyarbakrda da Ramazan bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenler, Diyarbakra gelmeye balarken, Diyarbakr ehirleraras Otogarda younluk beklendii yerde sessizlik olduu görüldü. Farkl illerde ubeleri bulunan firmalar, youn talep nedeniyle ek seferler düzenlemeye balad. Biletini önceden alanlar sorun yaamazken, son güne brakanlar yer bulmakta güçlük çekiyor.
Yolcularn maduriyet yaamamas için biletlerini imdiden almalar önerisinde bulunan seyahat firmas yetkilisi Zülfü çelik, kentte gelilerin çok olduunu ancak gidilerin olmadn ifade etti.
Ramazan bayramna ksa bir süre kaldn younluun Diyarbakrdan gidilerde deil, gelilerde olduunu aktaran çelik, Bayramn geliiyle birlikte insanlar memleketlerine yani Diyarbakra dönüler youn oluyor. Fiyatlarmz yeni tarife olmakla birlikte en uzak mesafe olan Bodrum 550 lira, stanbul, zmir, Bursa 500 liradr ve gidi ile gelilerimizin fiyatlar sabittir. Bayram öncesi gelilerde bayram sonras da gidilerimizde younluk oluuyor ve bunun dnda da pek yolcu yok diyebileceiz kadar azdr dedi.
FYATLARI UYGUN BULUYORUM
Diyarbakra bir i görümesi için gelen ve Vana gitmek için otogarda 200 liraya bilet alan Murat Mülazmolu, Fiyatlar çok yüksek bulmadk ve özel bir aracn yakaca yakt fiyatna göre uygundur. Vana gidiyorum. Vana gidi bilet fiyat 200 liradr. Buraya bir toplant için geldim geri döneceim. Normal araç ile gidi ve geliim bin liraya mal olacakt diye konutu.