Gelin geldiği Şanlıurfa’da iş kadını oldu

Yıllar önce Balıkesir'den Şanlıurfa'ya gelin gelen 47 yaşındaki Münire Maral, 6 yıl önce başladığı iş yaşamında başarı hikayesini yazmayı başardı.

Haberler 06.03.2021 - 08:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada kadnlarn i yaamnda etkinliinin bat kentlerine oranla yok denecek kadar az olduu anlurfada, 24 yl ev hanm olarak yaayp, üç çocuunu büyüttükten sonra i hayatna atlan Münire Maral, tam bir baar hikayesi yazarak, çevresine rol model oldu. Evli ve 3 çocuk annesi Münire Maral, kadn özeni ve Yemediimi yedirmem sloganyla açt restoran, alannda marka yapmay baard. Tarihi deerlerinin yan sra yemek kültürü ile de marka bir kent olan anlurfaya gelenlerin ilk urak yeri olan restoran, bin metrekareyi aan mekannda salon dizayn ile görsel ölen sunarken, zengin mutfa ile de her damak tadna hitap ediyor. Masa balarndaki ömineleri ile souk k günlerinde etkileyici bir atmosferde yemek ikram ve hafta sonu kahvaltlarnn yan sra açk ve kapal alan alternatifleriyle düün, nian, kna ve sünnet gibi organizasyonlara da ev sahiplii yapan restoran, hijyene, damak zevkine ve görsellie önem verenlerin öncelikli tercihi olmay baard.

hayatna 6 yl önce girdi
Kadn giriimciliinin bat kentlerine göre çok düük seviyede kald anlurfada açt iletmesinde apka çkaran baar hikayesine imza adan iletmeci Münire Maral, 6 yl önce balad i yaamnda bugün elde ettii baarnn kendisi için tesadüf olmadn söyledi. Biri erkek 2si kz 3 çocuk annesi olan Maral, 24 yl ev hanm olarak yaadn ve çalma hayatnn hiç olmadn belirterek, çocuklarm büyüdükten sonra ayn zamanda hobim olan bu ie girmeye karar verdim dedi.
Pozitif enerjisi, kendine olan özgüveni, azmi, baar hrsnn yan sra oluturduu seçkin ekiple müteri memnuniyetini para kazanmann önünde tutan Maral, Benim müterilerim bu salondan güler yüzle ayrlyorsa baar odur. Baar sadece çok para kazanmak deildir. Ben hak etmediim bir paray asla aln teri ile kazanlm bir para olarak kabul etmem. Hem uygun fiyat olmal hem de müteri bu salondan memnun ayrlmal. te benim yorgunluum o zaman çkyor açklamasnda bulundu.
ini severek yapan Maral, birçok ev hanmna da öncülük ediyor. çevresinde nasl baardn, biz de baarabilir miyiz diyen kadnlara evlerinin içinde de çalarak nasl aile bütçesine katk salayabilecekleri konusunda yol gösteriyor. Maral, O kadnlarmz para kazandnda beni arayp teekkür ettikleri zaman sanki ben kazanm gibi oluyorum. Biz kadnlar olarak birbirimizle dayanma içinde olmalyz çalmann ya da yok. Hangi yata olursa olsun kadnlar her sektörde baar salayabilir. Yeter ki önce kendimize ve yeteneklerimize güvenmesini bilelim eklinde konutu.

Dünya Kadnlar Gününde kadnlara çar
Kadnlarn artk erkek ii denilen ilerde bile baar hikayeleri yazabildiine vurgu yapan Münire Maral, kadnlara seslenerek, Biz kadnlar, evde oturup sadece çocuk büyüten, kocasnn eline bakan bireyler olmayalm. Ben bu yolculukta çok zor günler de geçirdim. Mesela pandemi süresince aylarca kapal kaldk. Ama iletmeme kilit vurmay hiç düünmedim, direndim. Karma çkan engeller beni daha da güçlendirdi. Sonuç olarak diyorum ki kadn isterse baarr ifadelerini kulland.
Kadn giriimciliine ilikin bir çok konferansa konumac olarak katlan Münire Maral, gelimi ülkeler seviyesine ulaabilmek için kadnlarn da i yaamnda olmasna inanan birisi olduunu, bu nedenle kadn giriimciliin daha fazla desteklenmesi gerektiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git