Gelir sahibi oldular

Uludereli kadınlar devlet desteğiyle açılan atölyede düzenli gelire kavuştu

Haberler 28.03.2022 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Uludere ilçesinde 1 yl önce kurulan devlet destekli tekstil atölyesi ile çounluu kadn 95 kii i imkanna kavutu.

Yeilyuva Mahallesinde 2 bin 500 metrekarelik 2 katl alanda geçen yl Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme daresi Bakanl (KOSGEB) tarafndan makine destei, KUR tarafndan i öncesi eitim katks alnarak kurulan tekstil atölyesi, ilçede yaayanlara istihdam imkan salad.

lk etapta dezavantajl durumda bulunan 50 kadnn çalt atölyede u an 78i kadn 95 kii çalyor.

STANBULDAK N MEMLEKETNE TAIDI

Atölyenin iletmecisi Hüseyin Tunka, AA muhabirine, 25 yldr tekstil iiyle uratn, daha önce stanbulda yapt ii memleketinde yapmaya karar verdiini, 1 yl önce açtklar atölyede 95 kiiye istidam saladklarn söyledi.

Devletin giriimcilere makine, eleman ve KDV gibi çeitli destekler saladn anlatan Tunka, i insanlarnn bölgeye yatrm yapabileceklerini belirtti.

Bölgede isizliin azaltlmas için her eyin devletten beklenmemesi gerektiini dile getiren Tunka, i insanlarnn imkanlarn sonunu kadar kullanmas gerektiini ifade etti.

stihdam salamak isteyen giriimci ve yatrmclara devletin her türlü imkan saladn belirten Tunka, öyle konutu:

Önümüzdeki ay ütü paketini hayata geçireceiz ve 150 kadar çalanmz olacak. leride çalan saysn daha da artracaz, saymz 200ü aacak. nsanlara istihdam salamak istiyoruz. Halkmza faydal olmas için yatrmlarmz memleketimizde yaptk. Buray açtmzda tekstil atölyesi yoktu, imdi ise 2 ay içinde 4 yer daha açld. 30-40 kiilik atölyeler ama o da 4 firma ve 100ün üzerinde elaman çaltrmak demek. nsanlar cesaret alyor ve yatrm yapmaya baladlar. Daha güzel ilerin olacan düünüyorum.

Tunka, lk baladmzda firmalarn bize i vermeleri konusunda çekinceleri vard, u an büyük firmalarla sözleme yapyoruz. Büyük meblalarda i teklifinde bulunuyorlar. konusunda herhangi bir skntmz yok. ifadelerini kulland.

Üç aylk eitim sürecini tamamlayan adaylara baar göstermeleri durumunda ie almda öncelik gösterildiini anlatan Tunka, kurslara ilikin lçe Halk Eitimi Müdürlüünden de destek aldklarn sözlerine ekledi.

LçE HALKI çN çOK BÜYÜK BR KAZANç

çalanlardan Nihat Tong da meslek örenmek için bavurusunun ardndan tesiste çalmaya baladn, ie kavutuu için mutlu olduunu söyledi.

Tong, Böyle bir yerin açlmasndan gayet memnunuz. lçe halk için çok büyük bir kazanç. Bu tür yerlerin açlmas göçü engelliyor. Daha önce i imkanlar olmad için batda çalmak zorunda kalyorduk. dedi.

Taybet Paksoy ise ilçenin küçük olmas nedeniyle yeteri kadar çalma imkannn olmadn belirterek, aile bütçesine katk sunmak için atölyede çaltn anlatt.

Paksoy, Hem aileme bakyorum hem de ayaklarmn üzerinde durabiliyorum. Bu tür ilerin burada daha çok olmasn istiyoruz. Bölgenin kalknmasn ve gelimesini istiyoruz. ifadelerini kulland.

Halime Ürün de atölyede kendini yetitirdikten sonra bir i yeri açmay planladn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git