Genç çiftçi desteklemesi

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi ile ilgili 7 Şubat 2017 tarihinde bir toplantı düzenlendi.

Haberler 13.02.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Krsal Kalknma Destekleri Kapsamnda Genç çiftçi Projelerinin Desteklenmesine ilikin 2016 yl sonuçlarnn deerlendirilmesi toplants yapld.

Bakanln 2017 yl Tebli/Uygulama Rehberinin hazrlanmasna yönelik toplantya l Müdür Yardmcs Mehmet efik Türker, Krsal Kalknma ve Örgütlenme ube Müdürü Bayram Sevinçer ile l/lçe Müdürlüü proje yürütme birimlerinde görev yapan personeller katld.

GENç çFTçLER

Toplantda, 2016 ylnda l genelinde uygulanan, Büyükba ve küçükba hayvan yetitiricilii, arclk, ipekböcei yetitiricilii, meyvecilik ile seraclk konularnda 245 proje deerlendirilerek, uygulama ve sahada yaanan problemler ele alnd. Tespit edilen sorunlarn 2017 ylnda yaanmamas için, Genç çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakknda Tebli, Uygulama Rehberi ve Uygulama Talimatlar kapsamnda; deerlendirme kriter tablosundaki puanlamaya esas unsurlar, sistem üzerinde genç çiftçiler tarafndan yaplan yanl uygulamalar, revize edilmesi istenirken, gereken projeler ile bölge artlarna uygun projelere önem verilmesi benimsendi.

l/lçe Genç çiftçi Yürütme Birimlerince, Genç çiftçilerin bavuru yapmadan önce bilgilendirilmesinin salanmas ve sistem üzerinden bölge artlarna uygun hayvan rklarn seçilmesi kararlatrlrken, proje için gerekli olan bilgilere, Bakanlk personelince hazrlanan program içerisinde ve gencciftci.tarim.gov.tr adresinde ulalabilecei ifade edildi. Bir proje hazrlatlmasna gerek olmakszn verilen adres üzerinden genç çiftçilerin 2017 ve 2018 yllarnda Genç çiftçi Projelerine bavuru yapabilecekleri bildirildi.

2016 ylnda uygulanan 245 adet proje için 7.350.000,00 TL hibe ödemesinin yapld. Önümüzdeki yllarda Genç çiftçi Projelerinin bütçesi artrlarak genç çiftçilerimize yönelik desteklemelere devam edilecei ifade edildi.

Ana Sayfaya Git