Genç çiftçi hibe başvuruları başladı

Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2018 yılı genç çiftçi hibe başvurularının başladığını duyurdu.

Haberler 03.04.2018 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Gda, Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü, Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanlnn Krsal Kalknma Destekleri Kapsamnda Genç çiftçi Projelerinin Desteklenmesi tebliinin yürürlüe girdii ve proje bavurularnn baladn açklad.

Yaplan yazl açklamada bavurularn, 2-30 Nisan 2018de olup 20 i günü içinde yaplaca ifade edildi. Açklamada öyle denildi;

GENç çFTç BAVURULARI

Bakanlmz tarafndan tarmda sürdürülebilirliin salanmas, genç çiftçilerin giriimciliinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarnn oluturulmas ve krsalda genç nüfusun istihdamna katk salanmas amacyla Krsal Kalknma Destekleri Kapsamnda Genç çiftçi Projelerinin Desteklenmesi hakknda tebli (Tebli no: 2018/12) 24 Mart 2018 tarihli ve 30370 sayl Resmi Gazetede yaymlanmtr. Tebli, krsal alanda yaayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayaca bitkisel ve hayvansal üretim, yöresel tarm ürünleri, tbbi ve aromatik bitki üretimi, ilenmesi, depolanmas ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin TLye kadar hibe ödenmesine ilikin usul ve esaslar kapsyor. Proje bavurular 2-30 Nisan tarihleri arasnda olup 20 i günü içinde yaplacaktr. Ön bavurular, web tabanl https://gencciftci.tarim.gov.tr uzantl yazlm üzerinden, kesin bavurular ise yerleim biriminin bal olduu il/ilçe gda, tarm ve hayvanclk müdürlüklerine yaplacaktr. Bavurular krsal alanda ikamet eden 18-40 ya aralnda tarmsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek kiiler tarafndan ahsen yaplacaktr.

DYARBAKIRDAK PROJELER

Diyarbakrda desteklenecek proje konular öyle sraland: Hayvansal üretime yönelik desteklenecek projeler (büyükba hayvan yetitiricilii, küçükba hayvan yetitiricilii, ar yetitiricilii ve bal üretimi, ipekböcei yetitiricilii ve tesis yapm, serbest sistem yumurta tavuu yetitiricilii ve tesis yapm), bitkisel üretime yönelik desteklenecek projeler (kapama meyve bahçesi tesisi), yöresel ürünler ile tbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik desteklenecek projeler (çok yllk tbbi ve aromatik bitki üretimi, ilenmesi, depolanmas ve paketlenmesi, corafi iaretli, organik veya iyi tarm uygulamal bitkisel ve hayvansal üretim)

GEçEN YILLARDAN ÖDENEN

Genç çiftçi projelerinin desteklenmesi kapsamnda, 2016-2017 ylnda 521 projenin desteklenmesi amacyla 15 milyon 630 bin TL hibe ödemesi yapldnn kaydedildii açklamada, l/ilçe müdürlüümüz genç çiftçi yürütme birimlerimizce 17 ilçemizde uygulanacak olan büyükba ve küçükba hayvansal üretim projelerinin hayvan tesliminden sonra yerinde kontrollere 2018 ylnda da devam edilecektir. ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git