Genç çiftçilere 503 milyon lira hibe

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba "Bu yıl 16 bin 733 genç çiftçimize 503 milyon lira hibe vereceğiz"

Haberler 23.05.2018 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbaba, hibe almaya hak kazanan genç çiftçilerin yarn ilan edileceini belirterek, Bu yl 16 bin 733 genç çiftçimize 503 milyon lira hibe vereceiz. ifadesini kulland.

Fakbaba, yazl açklamasnda, genç çiftçi projelerine 30ar bin lira hibe verilmesini öngören Genç çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programna bu yl da devam edildiini belirtti.

Genç çiftçi proje bavurularnn, illerde vali veya vali yardmcs bakanlnda kurulan l Proje Deerlendirme Komisyonlar tarafndan sonuçlandrldn ifade eden Fakbaba, yarndan balamak üzere 23-29 Mays 2018 tarihlerinde asil listelerin ilan edileceini bildirdi.

Fakbaba, Bu kapsamda Genç çiftçi Projesi 2018 uygulama ylnda yaklak 16 bin 733 genç çiftçimize hibe destei vereceiz. Proje uygulamaya hak kazanan genç çiftçiler, 30 Mays-5 Haziran 2018 tarihlerinde sözlemelerini imzalayacak. yapm için ise 6 Haziran 2018den itibaren mahallinde uygulamaya balanacak. Projeler, uygulamann her aamasnda Bakanlmzn ilgili birimleri tarafndan takip ve kontrol edilecek. deerlendirmesinde bulundu.

- Projelerin yüzde 75i hayvanclk alannda

Fakbaba, 2018 yl program kapsamnda genç çiftçilere, büyükba ve küçükba hayvanclk, ar ve ar ürünleri, serbest sistem yumurta tavuu, ipek böcei, örtü alt sebze ve süs bitkisi, tbbi ve aromatik bitki, corafi iaretli ürün yetitiricilikleri ile meyve, ba ve dier üzümsü bitkilerden bahçe tesisi ve mantar (beyaz apkal/istiridye mantar) üretimi konularnda hibe destei vereceklerini vurgulad.

Bu yl, çok yllk yem bitkisi üretimi ile ar sütü ve ana ar yetitiriciliinin de projeler içinde yer alacana deinen Fakbaba, Toplam projelerin yüzde 75ine tekabül eden 12 bin 605 proje, hayvanclk projelerinden oluuyor. Büyükba (sr ve manda) ve küçükba (koyun ve keçi) yetitiricilii için verilecek hayvanlar, geçen yllarda olduu gibi genç çiftçilere yine TGEM tarafndan temin ve teslim edilecek. Genç çiftçilerin baz projelerde temin sorunu yaamamas için çalmalarmz, TGEMin yan sra Koza Tarm Sat Kooperatifleri Birlii ve Türkiye Ar Yetitiricileri Merkez Birlii ile koordineli bir ekilde yürüteceiz. ifadelerine yer verdi.

Fakbaba, 2016 ve 2017 yllarnda yaklak 31 bin genç çiftçiye, proje karl 933 milyon liralk hibe verdiklerini anmsatarak, Bu yl da 16 bin 733 genç çiftçimize 503 milyon lira hibe vereceiz. Bu hibeler, krsal kalknma kapsamndaki desteklerimizin sadece bir parças. Bu destekteki amacmz, hem tarmsal nüfusu gençletirmek hem de krsal kalknmann gençlerle beraber daha dinamik ve kalc bir ekilde gerçeklemesini salamak. çünkü ülkemizin kalknmasnn, krsal kalkndrmadan geçtiine inanyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git