Genç çiftçilere hibe desteği başlıyor

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre kırsal alanda 18-40 yaşındaki genç çiftçilerin projelerine 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacak.

Haberler 01.04.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Krsal alanda yaayan 18-40 yandaki genç çiftçilerin uygulayaca projelere 30 bin liraya kadar hibe destei verilecek.

Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanlnn Krsal Kalknma Destekleri Kapsamnda Genç çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakknda Teblii Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Buna göre, krsal alanda yaayan 18-40 yandaki çiftçilerin mahallinde uygulayaca bitkisel, hayvansal, yöresel tarm ürünleri, tbbi ve aromatik bitki üretimi, ilenmesi, depolanmas ve paketlenmesine yönelik projelerine 30 bin liraya kadar hibe destei salanacak.

llerde desteklenecek genç çiftçi says ve hibe miktar, Kalknma Bakanl ve Türkiye statistik Kurumunun (TÜK) belirledii, krsal alandaki yerleim birimleri says, genç çiftçi nüfusu, krsal alan nüfusu ve sosyoekonomik gelimilik endeksi kriterleri ve programn yllk bütçesi dikkate alnarak tespit edilecek.

Genç çiftçilere hibe destei balyor

Tebliin yaymland tarih itibaryla 18 yan doldurmu, 41 yandan gün almam, ücretli çalan olmayan ve örgün eitime devam etmeyen, 15 büyükba veya 50 küçükbatan fazla hayvan bulunmayan, 50den fazla arl kovan olmayan, ayn proje konusunda Bakanln dier hibe programlarndan yararlanmam genç çiftçiler bavuruda bulunabilecek.

Ön bavurular https://gencciftci.tarim.gov.tr uzantl yazlm üzerinden, kesin bavurular ise genç çiftçilerin proje uygulayaca krsal alanda ikamet ettii veya ikamet taahhüdünde bulunduu yerleim biriminin bal olduu il veya ilçe müdürlüklerine ahsen yaplacak. Bavurular, tebliin yaymland tarihten itibaren 5 i günü geçtikten sonra balayacak ve 20 i günü boyunca devam edecek.

Uygulama, nüfusu 20 binden az olan yerleim birimlerini kapsyor. Ayrca, 14 büyükehir kurulmas amacyla çkarlan 6360 sayl kanunun yürürlüe girmesinden önce tüzel kiilii olan ve nüfusu 20 binin altndaki yerleim birimlerinde yaayan genç çiftçiler de hibeden yararlanabilecek.

Hibe ödemesi, Ziraat Bankas tarafndan Türk liras olarak yaplacak.

Haksz destekleme ödemeleri belirlenirse, Amme Alacaklarnn Tahsil Usulü Hakknda Kanunda belirtilen gecikme zamm oranlar dikkate alnarak, ödeme tarihinden itibaren hesaplanan kanuni faiziyle birlikte geri alnacak. dari hata sonucu düzenlenen belgelerle yaplan ödemeler hariç olmak üzere, teblile belirlenen destekleme ödemelerinden haksz yere yararland tespit edilen genç çiftçiler, 5 yl süreyle hiçbir destekleme programndan yararlanamayacak.

Ana Sayfaya Git