'Genç Çiftçilik' projesiyle Merve'nin hayatı değişti

SİİRT'in Baykan ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yürütülen 'Genç Çiftçilik' projesine başvuran ortaokul Merve Türköz'ün (19) hayatı değişti. Proje kapsamında 37 keçi hibe edilen Merve, "Babamın desteği ile projeye başvurdum. Bu sayede aile ekonomisine büyük katkıda bulunacağım" dedi.

Haberler 01.03.2019 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Baykann Yukar Tutaclar köyünde oturan Merve Türköz, Tarm ve Orman Bakanl tarafndan hayata geçirilen Genç çiftçilik projesine bavurdu. Merveye proje kapsamnda 37 keçi hibe edildi. Ailesiyle birlikte köyde çiftçilik yapan Merve Türköz, hibe keçiler sayesinde ailesinin ekonomisine önemli katklar salayacan belirterek, Ailem çiftçilik yapyor ve geçimimizi bu ekilde salyoruz. Yaz aylarnda ehir dna çkarz. Babamn destei ile ben de bu yaplan projeye bavurdum. Bana 37 keçi verildi. Bu sayede aile ekonomisine büyük katkda bulunacam. Keçilerim gün geçtikçe büyüyor ve onlarn sütünden etinden yararlanacaz. Keçilerime her gün bakyorum, onlar otlatmaya götürüyorum, besliyorum, bu ii severek yapyorum. Bölgemizde kzlar daha çok eve kapanr. Ben de okumadm, anneme ev ilerine yardmc oluyorum. imdiki hedefim büyük bir sürü elde etmek, bu ii meslek olarak yapmaktr diye konutu.

2 BN KNN ARASINDAN SEçLD

Baba Muzaffer Türköz ise kznn köyde tek kadn çoban olduunu ifade ederek, Mervenin Genç çiftçilik projesine bavuran 2 bin kii arasnda seçildiini söyledi. Muzaffer Türköz, Kzm bu ie girdiinde benden izin istedi. Ben de kendisine bu ii yapamayacan, bu iin kadn ii olmadn ve zor bir i olduunu belirttim. Ancak kendisi srar edince ben de destekledim ve kendi imkanlaryla müracaat etti. 2 bin kiinin arasndan seçildi ve kendisine 37 keçi verildi. Evimizin altnda bulunan ahra koyduk. Kzm her gün onlara bakyor. Havalar güzel olduu zaman köy civarnda otlatmaya çkaryor. Ben okul okumasn istedim ancak imkanlar el vermedi, bu meslei seçti dedi.

Baykan lçe Tarm ve Orman Müdürü Meral Alka Ceylani de ilçe ve köylerinde Genç çiftçilik projesinden 38 kiinin faydalandn, proje için 1 milyon 140 bin lira ödenek ayrldn kaydetti.

Ana Sayfaya Git