Genç girişimciye 200 bin lira hibe

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "BİGG Programı dahilinde bugüne kadar yaklaşık bin girişimci, şirketlerini kurdu ve fikirlerini hayata geçirdi. Bugün itibarıyla 2018 yılı ikinci çağrısına çıkılıyor"

Haberler 03.09.2018 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Cumhurbakanl Hükümet Sistemi 100 Günlük craat Programnda yer alan Bireysel Genç Giriim (BGG) Program kapsamnda giriimci adaylarna 200 bin lira hibe verileceini açklad.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, genç giriimcilerin, katma deeri yüksek ürünler üreterek irket kurmasn ve ticarilemesini salayan BiGG Programnn 2018 yl ikinci çars bugün açlacak.

Teknogiriim Sermayesi Destei alabilmek için yaplan bavurular, akademisyen, sanayici ve yatrmclardan oluan bir heyet tarafndan deerlendirilecek. Uygulayc kurulular ise eitim, mentorluk, kuluçka, i birlii alarnn kullanm, i fikirlerinin dorulanmas ve giriimcinin TÜBTAKa sunaca i plan önerilerinin onaylanmas gibi faaliyetleri gerçekletirecek.

Programa Akll Ulam, Enerji ve Temiz Teknolojiler, Sanayide Dijital Dönüüm, letiim ve Saysal Dönüüm, Salk ve yi Yaam ile Sürdürülebilir Tarm ve Beslenme balkl tematik alanlarda bavuru yaplabilecek.

GENç GRMCYE HBE

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Cumhurbakanl Hükümet Sistemi 100 Günlük craat Programnn sk takipçisi olduklarn belirterek, genç giriimciler için hazrlanan destek programna ilikin u bilgileri verdi:

Bakanlmz, BGG Teknogiriim Program ile genç ve yenilikçi giriimci adaylarnn hayallerini gerçee dönütürüyor. Teknoloji ve yenilik odakl i fikirleri, nitelikli istihdam oluturacak teebbüslere dönüüyor. Fikirden pazara kadar olan yenilikçi faaliyetler destekleniyor. Bu sayede uluslararas rekabet gücü olan, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmet gelitirebilen balangç firmalar ekonomiye kazandrlyor. Böylelikle nitelikli ürünlerde d bamlln azaltlmasna katk salanyor. Program dahilinde bugüne kadar yaklak bin giriimci, irketlerini kurdu ve fikirlerini hayata geçirdi. Yarn itibaryla 2018 yl ikinci çarsna çklyor. Giriimci adaylar, onay aldklar i planlaryla birlikte TÜBTAKa bavurarak 200 bin lira tutarndaki yüzde 100 hibe destekten yararlanabilecek.

BGG 2018 ylnn ilk çarsna 3 bin 323 giriimci bavuru yapt ve 146 giriimci Tekno Giriim Sermayesi Destei almaya hak kazand. kinci çar için yaplan müracaatlarn en hzl ekilde deerlendirilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git