Genç girişimcilerden Büyükşehir'e ziyaret

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Türkiye Başkan Yardımcısı Pelin Kadılar, JCI Diyarbakır Temsilciliği Başkanı Murat Demir ve temsilcilik üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti.

Haberler 27.07.2012 - 10:12 Son Güncelleme : 27.07.2012 - 10:12

Baydemir , Diyarbakırın nüfusunun yüzde 49unun 19 yaş altı, yüzde 64ünün ise 25 yaş altı olduğunu anımsatarak son derece genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduklarını söyledi.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muazzez Onuk Özder ile birlikte konuklarını karşılayan Baydemir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Derneğin Başkan Yardımcısı Pelin Kadılar JCInin 124 ülkede, 6 bin yerel şubede yaklaşık 200 bin üyesinin bulunduğunu bildirerek organizasyonun Amerika, Asya, Avrupa ve Afrika olmak üzere 4 bölge üzerinden yürütüldüğünü söyledi.

GİRİŞİMCİLERDEN BÜYÜKŞEHİRE ZİYARET

Kadılar, derneğin misyonunun; genç insanlara pozitif değişim sağlamak üzere, liderlik yeteneklerini, sosyal sorumluluklarını ve girişimcilik ruhunu geliştirmek için fırsatlar sunarak, toplumun ilerlemesine katkıda bulunmak olduğunu belirtti. Bu nedenle yerel yönetimlerin işlevinin çok önemli olduğunu ifade eden Kadılar, kendileriyle ortak projeler için verilecek desteği önemsediklerini söyledi. Kadılar, Çünkü Diyarbakırın neye ihtiyacı var? sorusunun cevabını sizler daha iyi biliyorsunuz diye konuştu.

NÜFÜSÜN YARISI GENÇ

Baydemir de Diyarbakırın nüfusunun yüzde 49unun 19 yaş altı, yüzde 64ünün ise 25 yaş altı olduğunu anımsatarak son derece genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduklarını anımsattı. Baydemir, bu durumun fırsatlar ve imkanlar sunulduğunda, altyapı oluşturulabildiğinde avantajlı olduğunu ancak olanaklar tanınmadığında gelecek açısından bir risk taşıdığını söyledi. Bu itibarla bu konuda çalışma yürüten sivil toplum kuruluşlarının buluşmasına, Diyarbakırda işlev kazanmazına büyük önem atfettiklerini belirten Baydemir, Büyük memnuniyetle, işbirliğine, ortak projelerin paydaşı olmaya hazırız dedi.

GÖNÜLLÜ KADROLAR OLUŞTURULMALI

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının kentin tüm dezavantajlı nüfusuna sahip çıkmaya gayret gösterdiğini belirten Baydemir, Sümerpark Ortak Yaşam Alanında onlarca alanda çalışma yürüttüklerini söyledi. Gençlere ve çocuklara çeşitli dallarda verilen eğitim çalışmalarını genç ve gönüllü eğitmenlerin sürdürdüğünü ifade eden Baydemir, gençlerin bu idealist ruhunu toplum lehine, dezavantajlılar lehine kullanmanın altını çizerek, gönüllü kadrolar oluşturmak gerektiğini söyledi.

Ana Sayfaya Git