Genç istihdamına 17 milyon avro destek

"Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı kapsamında yerel düzeyde NEET'lerin istihdam edilebilirliğini artırmayı hedefleyen 1 yıllık hibe projelerine toplam 17 milyon avro destek veriyoruz"

Haberler 10.03.2020 - 11:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Ne Eitimde Ne stihdamda Olan Gençler çin gücü Piyasas Destek Program kapsamnda yerel düzeyde istihdam edilebilirlii artrmay hedefleyen 1 yllk hibe projelerine 17 milyon avro destek verdiklerini bildirdi.

Bakan Selçuk, yapt yazl açklamada, Türkiye Kurumu Genel Müdürlüü (KUR) tarafndan Avrupa Birlii (AB) e finansmanyla yürütülecek Ne Eitimde Ne stihdamda Olan Gençler çin gücü Piyasas Destek Program (NEET PRO) hibe çarsnn yaymlandn belirtti.

Gençlerin i gücüne katlmnn ve istihdam edilebilirliinin artrlmasn hedeflediklerini bildiren Selçuk, Program kapsamnda yerel düzeyde NEETlerin istihdam edilebilirliini artrmay hedefleyen 1 yllk hibe projelerine toplam 17 milyon avro destek veriyoruz. Hibe programna, sosyal politika ve/veya gençlik alannda çalan sivil toplum kurulular, kooperatifler, kalknma ajanslar, teknoloji gelitirme bölgeleri, yerel yönetimler (belediyeler, il özel idareleri ve köylere hizmet götürme birlikleri gibi), kamu kurumu niteliinde meslek kurulular, üniversiteler, içi sendikalar ve içi ve iveren konfederasyonlar bavuruyor. bilgisini verdi.

GENç STHDAMI çN

Bakan Selçuk, 15-29 ya aras gençlerin hibe projelerinde hedef grup olarak belirlenmesi gerektiine dikkati çekerek, unlar kaydetti:

Kurum ve kurulularn NEETlere ulaarak KURa kaytl olmalarn salamalar, NEETlerin istihdam edilebilirliini artrmak amacyla mesleki eitimler, giriimcilik eitimleri, i ba eitim, bilgisayar kullanm, yabanc dil gibi temel beceri eitimleri, iletiim, motivasyon, kararllk gibi sosyal beceri eitimleri vermeleri, KUR il müdürlükleri ile yakn i birlii içerisinde gençlere Bireysel Eylem Planlar (BEP) hazrlamalar ve gençlere i arama ödenei ve tanma yardm verilerek aktif i arama süreçlerinin desteklenmesi, eitimlere katlan gençlere günlük cep harçl verilmesini amaçlyoruz.

Hibe programnn ayrntlarna Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl Avrupa Birlii ve Mali Yardmlar Dairesi Bakanlnn internet sitesinden http://ihale.ikg.gov.tr/list.aspx?lang=tr ulalabilecek.

Ana Sayfaya Git