Gençler ‘İşin Geleceği’ için yarıştı

Türk Telekom’un düzenlediği ve genç yeteneklerin geleceğin iş dünyasına dair yenilikçi fikirleriyle yarıştıkları 'İşin Geleceği Hackathonu' tamamlandı. Hackathon’da; Nomads takımı ‘kişiselleştirilmiş çalışan adaptasyon süreci’ çözümüyle birinci, Shell Wizards takımı ‘en yakın çalışma alanı’ projesiyle ikinci, Let's Go! takımı ise ‘uzaktan çalışmada beyin fırtınası’ ile üçüncü olarak, toplamda 45 bin lira değerinde ödülün sahibi oldular.

Haberler 26.05.2021 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Telekom nsan Kaynaklar Genel Müdür Yardmcs Mehmet Emre Vural konuya ilikin yapt açklamada u ifadeleri kulland:

Türk Telekom olarak Türkiyenin en büyük kurumsal okulu Türk Telekom Akademinin köklü eitim tecrübesini, online eitim programlar, yarmalar ve geliimlerine deer katacak pek çok farkl projeyi gençlerimizle buluturuyoruz. Bugüne kadar, Türk Telekom Geliim Üssü çats altnda Türkiyede bir ilk olarak uçtan uca online olarak tasarladmz Türk Telekom Siber Güvenlik Kamp ve online fikir yarmas olarak kurguladmz Türk Telekom Fikir Maratonu projelerimizi hayata geçirdik. imdi de in Gelecei Hackhatonunu tamamlamann gurur ve mutluluunu yayoruz. Gençlerimizin gösterdii ilgiden son derece memnunuz. Yüzlerce bavurunun deerlendirilmesi sonras Hackathona davet ettiimiz gençler, 2 gün süren online etkinlik programnda Kovid-19 süreci ile i dünyasnda kar karya kalnan problemleri ve yenilikçi uygulama önerilerini ele alp farkl prototipler gelitirdiler ve çalma yaamnn geleceini tasarlama frsat buldular. Türk Telekom olarak, mill sorumluluk bilinciyle gençlerin yannda olmaya, onlar tevik etmeye ve gelitirecekleri projelere destek olmaya devam edeceiz.

YENLKç FKRLER GELTRLD

Yarmaya, 439 takm hlinde 698 genç bavuruda bulunduu kaydedildi. Türk Telekom proje ekibi tarafndan yaplan deerlendirmelerin ardndan projeye katlmaya hak kazanan 15 takm, alannda uzman isimler tarafndan verilen Yenilikçi Düünme ve novasyon Teknikleri ile Hzl Prototip Gelitirme eitimlerine katld. ki gün süren hackathon sürecinde gençler, in Gelecei ana temas üzerine sunulan uzaktan beyin frtnas gerçekletirme, görevlerin oyunlatrlmas ve sosyalleme gibi problem alanlarnda yenilikçi fikirler ve prototipler gelitirdiler.

Dereceye giren takmlardan üçüncüye 10 bin lira, ikinciye 15 bin lira, birinciye 20 bin lira olmak üzere toplamda 45 bin liralk ödül verildii açkland. Ayrca dereceye giren tüm takmlar, Türk Telekom Santral Topluluk Merkezinde ücretsiz ofis imkn elde ettiler. in Gelecei Hackathonuna katlm gösterip eitim ve mentorluk görümelerini tamamlayan tüm takmlara da baar sertifikas verildi.

Ana Sayfaya Git