Gercüş’te organik ürünlerdeki bereket fiyatları düşürdü

Batman’ın Gercüş ilçesi ile civar köylerinde yetişen sebze ve meyvelerde bereket yaşandı. Sebze ve meyvelerdeki yüksek verim üreticilerin yüzünü güldürürken, fiyatların düşmesi tüketicileri sevindirdi.

Haberler 24.08.2019 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gercü ilçe merkezi ile köylerde yetien sebze ve meyvelerde bu sene bereketli bir dönem yaand. Sebze ve meyvelerin bol olmas hem üreticileri hem de tüketicileri sevindirdi. çiftçi ürünleri ksa sürede satarken tüketici de ucuza meyve ve sebze almaya balad.

çiftçi Nuri Domu, bu sene Gercüte önemli ölçüde organik meyve ve sebze üretimi yapldn söyledi. Domu, Tüm köylüler gelip bu pazar tercih ediyor. Üzümden incire, patlcana kadar her ey var burada. Allah bereket vermi, vatandalar marketlerden daha çok buray tercih ediyor. Bu sene bereketli bir yl oldu. nallah her zaman böyle bereketli dönem geçiririz. Organik ve yerli mal ürünler, bu nedenle daha ucuz, daha kaliteli, daha salkl. Vatanda bu nedenlerden dolay organik ürünleri tercih ediyor dedi.

Selim Terzi isimli çiftçi ise, bu sene bereketli bir yl geçirdiklerini söyledi. Geçen seneye oranla bu sene ürünlerden iyi verim aldklarn kaydeden Terzi, Organik ürünler bu sene bol, bu nedenle fiyatlar da düük. Ürünlerin birlikte çkmas ve imkanlarmz olmad için baka yerlere götüremediimizden dolay ürünleri çok ucuz satyoruz diye konutu.

Markette 7, pazarda 3 lira

çiftçilerden Salih Avc da, ürün çeitlerinin geçen seneye göre daha fazla olduunu söyledi. Marketlerde 7 liraya satlan inciri pazarda 3 liraya sattklarn kaydeden Avc, Domatesin kilosunu 1 liradan satyoruz. Ürünlerimizin hepsi organiktir eklinde konutu.

Cemal Birlik isimli vatanda ise, yerli ürünlerde yaanan bereketin fiyatlara yansdn söyledi. Pazarda her türlü ürünü bulduklarn kaydeden Birlik, Yerli ürün piyasaya çkmadan önce marketlerden pahalya alyordum, ama yerli ürünün pazara inmesiyle uan çok ucuza alyoruz. Pazarda en fazla fiyat olan ürünler 3 liradan satlyor. Hem bizler için hem de çiftçi kardelerim için daha iyidir. Hem tad daha güzel hem daha ucuz olduundan dolay bizde köylerden gelen organik ürünleri tercih ediyoruz. Yani yerli ürün çktktan sonra marketlerdeki ürünlerde ucuzlamaya balad dedi.

Ana Sayfaya Git