Geri ödemesiz nakdi destek!

Geri ödemesiz nakdi destekler ile ilgili detaylar belli oldu. Ocak ayı itibarı ile başlıyor. Yapılacak geri ödemesiz para desteği toplam 1 milyar 164 milyon lira olarak belirlendi.

Haberler 15.12.2020 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme daresi Bakanlnn (KOSGEB) KOBlere yeni ylda salayaca desteklerin yol haritas çizildi. dare, yeni ylda 1.6 milyar lira destek bütçesi kullandracak.

Bu destein 1 milyar 164 milyon lirasn geri ödemesiz, 287 milyon lirasn geri ödemeli destekler oluturacak. Kurum, 2021de 149 milyon liralk kredi faiz destei verecek. Para dergisine verdii röportajda uygulayacaklar destek programlar hakknda bilgi veren KOSGEB Bakan Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, KOBGELKOB Geliim Destek Program kapsamnda 2021de de proje teklif çarlar ilan edeceklerini söyledi.

Sanayide dijital dönüümün öncelikli alanlar olacan anlatan Uzkurt, bunun dnda orta ileri ve ileri teknolojili sektörler öncelikli olmak üzere KOBlerin yenilikçi i modelleriyle çalma becerilerinin, modern teknolojilerle i yapma kapasitelerinin gelitirilmesi ve döngüsel ekonomiye katlmalarnn tevik edilmesi amacyla dier baz çar konular üzerinde de çalacaklarn kaydetti.

Uzkurt, Ar-Ge/yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çkan cari ilemler hesabna katk salayacak ürünlerin yerli sanayi tarafndan üretimini ve ticariletirilmesini salamak amacyla iletmelerce gerçekletirilecek yatrmlar Teknoyatrm Destek Program kapsamnda desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

GRMC DESTE

leri ve Geleneksel Giriimcilik Destek Programlar ile KOBlerin yannda olmay sürdüreceklerini açklayan Uzkurt, e-Akademi üzerinden giriimcilere eitimler sunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git