GES kuruluyor

Van'ın Tuşba ilçesinde, 800 bin metrekarelik alana kurulacak güneş enerji santrali (GES) ile yaklaşık 30 bin hanenin elektrik ihtiyacı karşılanacak.

Haberler 07.10.2020 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuba Belediyesinden yaplan açklamaya göre, Belediye Bakan Salih Akman, Erciyes Enerji Grubu tarafndan ilçenin Arsu Mahallesinde yaklak 800 bin metrekare alan üzerinde kurulacak GES inaatnda incelemede bulundu.

Firma yetkililerinden çalmalar hakknda bilgi alan Akman, Arsu Güne Enerji Sistemi için öngörülen yatrm tutarnn 51 milyon dolar olduunu söyledi.

Kendi alannda Türkiyenin en büyük hareketli güne takip sistemi olacak santralin yaklak 30 bin ailenin elektrik ihtiyacn karlayacan belirten Akman, unlar kaydetti:

GES KURULACAK

Tüm dünyada olduu gibi ülkemizde de her eyin doaln, haliyle enerjinin de doal kaynaklsn tercih ediyoruz. Doann bize sunduu nimetlerden faydalanrken ayn zamanda doay korumu oluyoruz. Bu doal kaynaklardan biri olan güne enerjisi sistemi, önceden daha çok snma ihtiyacn gidermek için kullanlrken gelien teknoloji ile elektrik üretiminde büyük bir art yaand. Van ayn zamanda Türkiyenin en büyük güne enerjisi potansiyeline sahip illeri arasnda yer alyor. limizin sahip olduu bu avantaj frsata çevirmek isteyen yatrmclar bölgeye davet ediyoruz.

Son yllarda güne enerji sistemlerinin yaygnlamasyla bu sistemlerin verimliliini artrmaya yönelik uygulamalara da büyük önem verildiinin ifade eden Akman, Bu balamda hareketli güne takip sistemi (tracker) dier sabit sistemlere göre güneten yararlanma süresini gün boyuna tayor. Bu sistem sayesinde güne enerjisinden gün boyu istifade olana ile verimin artmas salanabiliyor. Ksacas yllk ortalama yüzde 38,2 daha fazla elektrik üretiliyor. Vanda kurulacak bu sistemin yl sonunda faaliyete geçmesini bekliyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git