GES'in ikincisi kuruldu

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Gözeli Havzası’nda kurduğu ve yılda 985 megawatt saat enerji üreten Güneş Enerji Santrali’nin (GES) ikincisini Bismil ilçesinde kurdu.

Haberler 22.06.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürlüü, çevre dostu teknoloji yatrmlarna devam ediyor. DSK Genel Müdürlüü, su tesislerindeki enerji ihtiyacn yenilenebilir enerji kaynaklarndan karlayarak çevreye ve kentin geleceine yatrm yapyor. 11 dönüm üzerinde kurulu 600 kilowattlk Gözeli Havzasnda 2 bin 400 adet, Bismil ilçesinde ise 15 dönüm üzerine kurulu 700 kilowattlk santralde 3 bin 80 adet güne paneli ile enerji üretiliyor.

GESin ikincisi kuruldu

GES projeleri ile ilgili bilgi veren DSK Yenilenebilir Enerji ve Elektrik ube Müdürlüü bünyesinde görevli tekniker Doan Yaman, Gözeli Havzas ve Bismil lçesi olmak üzere iki yerde GES ile hizmet verdiklerini söyledi. Yaman, çme suyu için depolara aktarlan sularn geçtii borulara fan ekleyerek 400 kilowattlk enerji üretiyoruz dedi.

Yaman, israfn önüne geçmek ve tasarruf salamak amacyla yürüttükleri yenilebilir enerji sistemlerini çoaltmaya yönelik iki yeni proje hazrladklarn aktard. ehrin su ihtiyacn karlayan ana terfi merkezinin enerjisini karlamak için hazrlanan 5 ve 2 megawattlk santrallerin bavurusunu gerçekletirdiklerini anlatan Yaman, olumlu sonuçlanmas durumunda çalmalarn hemen balatlacan söyledi.

Ana Sayfaya Git