Gıda Bakanı'ndan güzel haber: Salı günü 40 milyon ödeme yapacağız

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, fındık üreticilerini 'Number One' (1 numara) olarak gördüklerini anlatırken, "Onları galeyana getirmek isteyenlere aldırmasınlar. Yürüyüş yaparak enerjilerini boşa harcamasınlar. Hiç paniğe gerek yok, biz fındık üreticilerinin ellerindeki bütün mallarını alacağız. 40 milyonluk mal almışız. Salı günü ödeme yapacağız" dedi.

Haberler 17.09.2017 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbaba, çevre ve ehircilik Bakan Mehmet Özhaseki Kayseridemi etkinlikler ile ilgili Kayseri Valiliini ziyaret ettiler. Ziyaret srasnda Kayseri Milletvekilleri Taner Yldz, smail Emrah Karayel ve Sami Dedeolu Büyükehir Belediye Bakan Mustafa çelik, AK Parti il Bakan Cahit Özden de hazr bulundu. Kayseri Valisi Süleyman Kamç her iki bakana ksa bir brifing verdi. Bakan Mehmet Özhaseki, AK Parti hükümeti olarak bakanlarn sürekli illere gidip sorunlar yatrmlar ve gelecee yönelik projeleri buralarda yerinde gördüklerini söyledi.

40 MLYONLUK MAL ALMIIZ, SALI GÜNÜ ÖDEME YAPACAIZ

çiftçi ve üreticilerin kendileri için Number One olduunu söyleyen Bakan Fakbaba, fndk konusunda tartmalar ve taban fiyat ile ilgili ve CHPnin Pazartesi günü yapaca yürüyü ile ilgili sorulara u yant verdi:

Biz üreticiye gönül vermi bir hükümetin bakanlaryz. Üretici bizim için her eyimiz Mili Savunma, Gümrük ve Ticaret Bakanl ve bizim bakanlmz Giresunda fiyatlar açkladk. Fiyatlar açklamadan önce bölgenin milletvekillileri Sivil Toplum Kurulular (STK) ile görüme yaplarak ücret açklanmtr. Rekolte 420 bin ton idi. Önce 705 bin ton açkland. Güne yan, küllenme nedeniyle 675 bin tona çkmasna ramen fiyatlarda eksiltme yapmad. Alan baznda destekleme ile fnda kilogramda 1.5- 2 lira ayr destekleme verilmitir. Alan bazda destekleme yaplmtr. Giresunda fiyatlar açkladk. Rekolte yükselmesi olmasna ramen frsatçlara yer vermedik. Halen üreticileri galeyana getirerek mallarn elinden alma çalmas var. Frsatçlara izin vermeyeceiz. çürük orann 3ten 5 çkardk. çatlak oran 7ye çkardk. Ödeme süresi 15 gün idi, imdi 1 hafta oldu. Hiç panie gerek yok, biz fndk üreticilerin ellerindeki bütün mallarn alacaz. 40 milyonluk mal almz. Sal günü ödeme yapacaz. nsanlar yürüdükleri zaman enerjilerini boa sarf etmesinler. Zaman kullanm çok önemlidir. Frsatçlara hiçbir zaman meydan vermeyeceiz. Oranlar artrdk. 10 lira fiyat verdim. Giresun fndna 10.5 lira vermemize ramen 10.82den almz. Bu enerjiyi doru kullanmalar lazm.

Ana Sayfaya Git