Gıda çalışanlarına "teşekkür ikramiyesi"

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, yeni tip korona virüs salgını sürecinde gıda sektöründe mesai mefhumu gözetmeden üretime devam eden çalışanlarına "teşekkür ikramiyesi" ödeyen şirketlerin örnek olması gerektiğini belirtti.

Haberler 24.05.2020 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mehmet ahin, yapt yazl açklamada, gda sektörünün Türkiye için en zorlu artlarda bile çalmay ve üretmeyi sürdürdüünü vurgulad.

çi-iveren demeden ortak hareket edilmesi gereken bir süreçten geçildiine iaret eden ahin, salgn sürecinin ilk gününden bu yana örgütlü olduklar i yerleriyle mücadele verdiklerini bildirdi.

Bugünleri hep birlikte, ortak aklla aacaklarna inandklarn kaydeden ahin, Sosyal taraflar olarak, çalana ve iletmelere ortak fayda salayan tüm uygulamalarn sonuna kadar destekçisi olduk. Olmaya da devam edeceiz. ifadelerini kulland.

ahin, 82 milyon insan için üretmeye devam ettiklerini belirtti.

Salgn sürecinde en kritik sektörün gda olduuna dikkati çeken ahin, öyle devam etti:

Marketlerimizde her zaman gda bulunmas, en az hastanelerimizin olmas kadar önemli bir meseledir. Yaadmz bu zor dönemde gda üreticileri ve çalanlar büyük kahramanlardr. Biz evlerimizde otururken onlar fabrikalarda üretime devam etti. Artan talebi karlamak için tüm tedbirlerle birlikte çalmay sürdüren bu insanlar, mücadelenin en ön saflarnda yer ald.

TEEKKÜR KRAMYES

ahin, gda emekçilerinin fedakarlklarnn maddiyatla ölçülemeyeceini vurgulayarak, unlar kaydetti:

Bu süreçte çalanlarn hem maddi hem manevi desteklenmesi hayati önem tayor. verenlerimizle yaptmz görümeler sonucu çalanlarmza teekkür ödemesi yaplmasn kararlatrdk. Bu vesileyle mesai mefhumu gözetmeden üretime devam eden üyelerimizin bu özverili çalmalarn ödüllendirmek adna büyük duyarllk göstererek, her birine teekkür ikramiyesi ödeyen irketlerin yöneticilerine sendikamz, üyelerimiz ve yönetim kurulumuz adna gönülden teekkür ediyoruz. Bu anlayn tüm sektörlere örnek olmasn dileriz.

Ana Sayfaya Git