Gıda denetimi!

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bayram öncesi ve Ramazan ayı boyunca yoğun olarak tükettikleri gıda maddelerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Haberler 07.05.2020 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi Zabta Daire Bakanl, yaklaan bayram ve vatandalarn Ramazan ay boyunca youn ekilde rabet gösterdikleri gda maddelerine yönelik denetimlerini sklatrd. Halk saln korumak amacyla yaplan denetimler Kayapnar, Yeniehir, Balar ve Sur ilçelerinde gda maddelerinin satn yapan ve depolayan i yerlerine de gerçekleiyor.

NSAN SALII çN

Vatandalardan gelen ikayetlerin de deerlendirildii denetimlerde ekipler, market reyonlarn fiyat bakmndan ve ürünün üretim ile son kullanma tarihleri olmak üzere titizlikle inceliyor. Bozuk olan ve tarihi geçmi gda ürünlerine tutanaklarla el koyan Zabta Daire Bakanl, toplanan ürünleri Büyükehir Belediyesi çöp Aktarma stasyonunda kontrollü ekilde bertaraf ediyor.

Denetimlerde ayrca bozuk gda ve tarihi geçmi ürünlerin satn yapan i yerleri hakknda cezai ilem uygulanyor. Fiyat bakmndan da denetimlerin yapld çalmalarda ürünlerin alm faturalar da ekipler, tarafndan kontrol ediliyor. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Zabta Daire Bakanl, 4 merkez ilçede Ramazan ay ve bayram da dahil olmak üzere gda denetimlerine periyodik olarak devam edecek.

Ana Sayfaya Git