Gıda denetimi!

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar: "Müdürlüğümüzde bulunan tüm araçlarla, yetkili 110 gıda kontrol görevlisi tarafından fırınlar, et işleme ve süt işleme tesisleri ile yemek fabrikaları başta olmak üzere, lokanta, restoran, bakkal ve marketler titizlikle denetlenecek"

Haberler 26.10.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakanlnn 81 ilde 7 bin 300 gda denetçisiyle balatt, 3 gün sürecek Gda Denetim Seferberlii Diyarbakrda balad.

Gda denetimlerine katlan Tarm ve Orman l Müdürü Mustafa Ertan Atalar, gazetecilere yapt açklamada, gda tedarikinin tüm dünyada öneminin daha iyi anlald bugünlerde, özellikle salkl ve güvenilir gdaya ulamn temeli olan gda üretim yerlerinin kontrolünün ve denetiminin yaplacan söyledi.

Atalar, halk gdada taklit, tai yapanlara, kalitesiz gda üreterek insan salyla oynayanlara kar korumann öncelikli görevleri olduunu ifade ederek, gda denetimlerinin kent genelinde rutin olarak sürdüünü belirtti.

Denetimlerin gda iletmelerine yönelik, ilave olarak da bayramlara yakn baz sektörlerde yapldn dile getiren Atalar, bugünden itibaren de tüm yurtta Tarm ve Orman Bakanl tarafndan gda denetimi seferberlii balatldn aktard.

Atalar, e zamanl 81 ilde yürütülecek seferberlik kapsamnda öncelikle gda üretim yerleri olmak üzere gda sat ve toplu tüketim yerlerinin denetime tabi tutulacan anlatarak, l müdürlüümüzde bulunan tüm araçlarla, yetkili 110 gda kontrol görevlisi tarafndan frnlar, et ileme ve süt ileme tesisleri ile yemek fabrikalar bata olmak üzere, lokanta, restoran, fastfood, bakkal ve marketler titizlikle denetlenecektir. Gda denetimlerinin öncelikli amac, tüm gda iletmelerini kaliteli ve salkl hizmet sunan iletmelere dönütürmektir. Denetimin ilk hedefi cezalandrmak deildir. letmeyi asgari üretim gerekliliklerine ulatrmak, ilk hedeftir. nsan saln riske att tespit edilen iletmelere idari yaptrm uygulanr. ifadelerini kulland.

Saylar 10 bin 547 olan gda üretim ve toplu tüketim i yerleri ile gda ile temas eden madde üreten i yeri, gda ve yem sat yerlerine yl boyunca risk esasl denetimler gerçekletirildiine iaret eden Atalar, unlar kaydetti:

Valiliimizin de talimatlar dorultusunda belirlenen etkin denetim hedeflerine ulamak için tüm gda kontrol görevlileri ara vermeden denetimler gerçekletirmektedir. 10 ayda 15 bin 430 denetim gerçekletirilmi, uygunsuzluk tespit edilen iletmelere yaklak 800 bin lira idari para cezas uygulanmtr.

Atalar, halkn salkl gdaya ulamasn temin etmek için yl boyunca aralksz gda denetimlerinin süreceini belirterek, Gda denetim süreci ilgili en büyük yardmcmz bilinçli tüketiciler. Tüm vatandalarmzn, karlatklar olumsuzluklarla ilgili Alo 174 Gda Hattna ulaabileceklerini ve her vatandamzn da birer denetçi olduunu hatrlatmak isteriz. Salkl gdalar ile büyüyen salkl nesillerden oluan bir gelecek için hep beraber sürekli denetimdeyiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git