Gıda Komitesi Toplantısı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi tarafından tarımsal üretim, tarımın finansmanı ve gıda arz zincirine ilişkin orta ve uzun vadeli yapısal konuların değerlendirdiğini bildirdi.

Haberler 17.07.2017 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TCMBden yaplan duyuruda, Gda ve Tarmsal Ürün Piyasalar zleme ve Deerlendirme Komitesinin Babakan Yardmcs Mehmet imek bakanlnda topland belirtildi.

Toplant gündemi ve alnan kararlara ilikin bilgi verilen duyuruda, unlar kaydedildi:

Ya meyve ve sebze arz zinciri üzerindeki temel lojistik konular olan hasat, snflandrma, paketleme, saklama, nakliye ve souk zincir süreçlerinde verimliliin artrlmasna yönelik çalmalar deerlendirilmi, farkl tevik modelleri ele alnm ve öncelikli alanlar belirlenerek uygulama aamasna geçilmesi kararlatrlmtr.

GIDA GÜVENL

Tarm sektörüne yönelik finansal ürünlerin çeitlendirilmesine ve teminat bata olmak üzere finansman koullarnn iyiletirilmesine ilikin tedbir önerileri deerlendirilmitir.

Rekabet Kurumu tarafndan gda sektörüne ilikin yürütülmekte olan rekabet incelemelerinde gelinen aama ve atlmas planlanan ilave admlar hakknda komiteye bilgi sunulmutur.

Üreticilerin lisansl depo kullanm maliyetleri ile üretici birliklerinin kendi ortak ve üyeleriyle yaptklar ticari ilemlerin maliyetlerini azaltacak tevik paketlerine ilikin karar alnmtr.

Duyuruda ayrca, toplantda, komitenin gündemi ve çalma takviminin gözden geçirildii de bildirildi.

Ana Sayfaya Git